Een opleiding of cursus doen

Leren is belangrijk. En leren is leuk! Niet alleen voor jongeren, maar ook voor volwassenen. Bijvoorbeeld door een korte cursus of complete opleiding te volgen. U leert nieuwe dingen en ontmoet nieuwe mensen. Dit vergroot uw kansen op werk. Of op een andere invulling van uw dagen.

 

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Zonder dat u het weet. Dan is het een goed idee om uw hulpvraag op de Buurtmarktplaats te zetten. Hier kunnen alle inwoners van Woerden hulp aanbieden en vragen.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Een opleiding of cursus vinden

Een cursus of opleiding vinden kunt u zelf doen. Zoeken op internet is de makkelijkste manier. U kunt ook vrienden, kennissen of familie vragen om tips voor een opleiding die bij u past. Heeft u een baan? Dan kunt u aan uw werkgever vragen of u een opleiding mag volgen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Een opleiding of cursus vinden

Hulp bij lezen en schrijven

Vindt u lezen en schrijven moeilijk? Wilt u de Nederlandse taal beter leren? Dat kan. Ook als u niet inburgeringsplichtig bent. Er zijn verschillende organisaties die u kunnen helpen. Deze hulp is vaak gratis of bijna gratis.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Hulp bij lezen en schrijven

Vrijwilligerswerk vinden

Wilt u vrijwilligerswerk doen? Twijfelt u over wat het beste bij u past? Wilt u weten welke vacatures voor vrijwilligerswerk er zijn? Er zijn organisaties in de gemeente die u daarbij kunnen helpen.

 

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Vrijwilligerswerk vinden