Sporten en bewegen

Wilt u lekker sporten en bewegen? U kunt zelfstandig of onder begeleiding sporten en bewegen. Doet u dat liever alleen? Of gezellig in een team?

Er is in Woerden van alles mogelijk. Voor jong en oud. Dat is leuk en ook goed voor uw gezondheid. Bewegen maakt uw spieren en botten sterker. U voelt zich fitter en heeft meer energie. En u vermindert de kans op hart- en vaatziekten.

Onder aan deze pagina, onder "Meer lezen" vindt u diverse links naar organisaties voor sporten en bewegen, al dan niet met een beperking. Ook vindt u daar tips en adviezen om te bewegen in het dagelijks leven.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Zonder dat u het weet. Dan is het een goed idee om uw hulpvraag op de Buurtmarktplaats te zetten. Hier kunnen alle inwoners van Woerden hulp aanbieden en vragen.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Aangepaste en speciale fietsen

Heeft u moeite met fietsen? Kunt u niet goed achterom kijken? Kunt u niet meer zo lang fietsen? Of heeft u problemen met uw evenwicht of met bewegen? Misschien heeft u dan iets aan een aangepaste fiets of een speciale fiets. Bijvoorbeeld een fiets met lage instap, een elektrische fiets, of een driewielfiets.

Voor aanpassingen aan uw fiets vanuit de Wmo betaalt u een bijdrage die afhangt van uw inkomen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Aangepaste en speciale fietsen

Samen fietsen

Is zelfstandig fietsen moeilijk voor u? Bijvoorbeeld omdat u niet meer goed kunt trappen? Of omdat u niet goed meer kunt zien? Samen fietsen kan een oplossing zijn. U kunt bijvoorbeeld samen fietsen met een familielid, vriend of kennis.

U kunt ook hulp vragen van een vrijwilliger. Vrijwilligers maken samen met u een fietstocht. Dat kan met uw eigen fiets, met een tandemfiets of met een duofiets. Op een duofiets kunnen twee personen naast elkaar zitten.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Samen fietsen

Sport en spel

Sporten en bewegen is gezond voor iedereen. Door elke dag te bewegen voelt u zich lekker in uw vel en blijft u gezond.

Vindt u sport en spel leuk? In de gemeente zijn veel sportieve activiteiten voor iedereen. Zoals verenigingen voor teamsporten zoals voetbal, volleybal of basketbal. Misschien houdt u meer van zwemmen, hardlopen of klimmen. Er zijn heel veel mogelijkheden.

Heeft u een laag inkomen? Mogelijk krijgt u dan korting op bepaalde activiteiten, bijvoorbeeld met hulp van de gemeente.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Sport en spel

Hulp bij gezond eten en bewegen

Heeft u hulp nodig bij gezond eten en bewegen? Er zijn allerlei organisaties die u kunnen ondersteunen. Door bijvoorbeeld te zorgen voor een gezonde maaltijd. Of u te helpen om meer te bewegen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Hulp bij gezond eten en bewegen