Vrijwilligerswerk

Wilt u iets doen voor een ander? Er zijn veel organisaties in Woerden die vrijwilligers zoeken. Bijvoorbeeld sportclubs, scholen en verzorgingshuizen. Of mensen die iets leuks organiseren in de buurt. U kunt ook maatje worden van iemand. 

Vrijwilligerswerk heeft veel voordelen. U kunt iets voor anderen betekenen. En u bent onder de mensen.

Bedenk van tevoren wat u graag wilt doen, hoeveel tijd u heeft en waar u goed in bent. 

U kunt zelf contact opnemen met een organisatie. Of op de vrijwilligersvacaturebank van Woerden kijken. U kunt ook deelnemen aan een cursus waarin u ontdekt welk vrijwilligerswerk goed bij u past.

 

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Zonder dat u het weet. Dan is het een goed idee om uw hulpvraag op de Buurtmarktplaats te zetten. Hier kunnen alle inwoners van Woerden hulp aanbieden en vragen.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Vrijwilligerswerk vinden

Wilt u vrijwilligerswerk doen? Twijfelt u over wat het beste bij u past? Wilt u weten welke vacatures voor vrijwilligerswerk er zijn? Er zijn organisaties in de gemeente die u daarbij kunnen helpen.

 

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Vrijwilligerswerk vinden

Buddy of maatje

Een buddy is een vrijwilliger die structureel ondersteuning biedt (bij voorkeur een dagdeel per week) aan iemand die ernstig ziek is. Een buddy biedt een luisterend oor en is betrokken. Hij geeft tijd en aandacht aan de gewone en de bijzondere dingen. Hij is er voor degene die hij begeleidt (maatje).

Veel maatjes hebben behoefte aan ondersteuning, bijvoorbeeld als ze naar het ziekenhuis moeten. Ze praten ook graag over hun angsten en (praktische gevolgen) van hun ziekte met iemand die wat verder van hen afstaat. Maar soms wil het maatje deze angsten en problemen even vergeten. Daarom hoort 'gewoon' wat plezier maken, een frisse neus halen, naar de bioscoop gaan of samen wat winkelen er ook bij.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Buddy of maatje