Administratie

Veel mensen vinden het lastig om met geld om te gaan. Het is handig om te weten hoeveel geld er elke maand binnenkomt. En hoeveel u uitgeeft. Zodat u niet in de problemen komt, omdat u meer uitgeeft dan u heeft. 

Er zijn verschillende manieren om het voor uzelf wat makkelijker te maken. Schrijf iedere dag op wat u uitgeeft. Open elke dag uw post. En maak aparte stapels voor verschillende soorten post. Rekeningen. Belangrijke brieven. Verzekeringspolissen, bankafschriften en jaaroverzichten. Post waar u snel op moet reageren. Zoals brieven van de Belastingdienst of van de gemeente.

Maak een map met tabbladen. Daarin kunt u alle belangrijke papieren en brieven per onderwerp opbergen. Bijvoorbeeld verzekeringen, bankzaken, belastingen, energiekosten, kosten voor het huis.

Probeer elke week op een vaste dag uw geldzaken op een rijtje te zetten. Zo kunt u ervoor zorgen dat u de rekeningen op tijd betaalt. En de post niet te lang laat liggen. 

Geeft u meer geld uit dan u verdient? Krijgt u vaak post over niet betaalde rekeningen? Of brieven van de Belastingdienst of de bank, die u niet begrijpt? Heeft u geen overzicht meer? Vraag dan om hulp.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Zonder dat u het weet. Dan is het een goed idee om uw hulpvraag op de Buurtmarktplaats te zetten. Hier kunnen alle inwoners van Woerden hulp aanbieden en vragen.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Geldzaken op orde houden

Bent u het overzicht over uw geldzaken kwijt? Of vindt u het moeilijk om slim met geld om te gaan?

Probeer overzicht te krijgen door uw administratie op orde te brengen. Heeft u hier hulp bij nodig? Er zijn verschillende organisaties die u hierbij kunnen helpen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Geldzaken op orde houden

Hulp bij administratie

Sommige mensen vinden een administratie bijhouden lastig. Heeft u geen overzicht over uw post? Vindt u het moeilijk om brieven te lezen? Of weet u niet precies wat u met een rekening, formulier of brief moet doen? Vraag dan uw familie, vrienden, kennissen of buren om hulp.

Kunt u zelf geen hulp krijgen? Dan kan een vrijwilliger u misschien helpen. Er zijn vrijwilligers die samen met u alle post, rekeningen en formulieren uitzoeken. Zij kunnen u ook helpen met het invullen van formulieren. Bijvoorbeeld voor verzekeringen, belasting en toeslagen. 

Krijgt u hulp van een vrijwilliger? U blijft wel altijd zelf verantwoordelijk voor uw geldzaken.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Hulp bij administratie

Hulp van een bewindvoerder

Kunt u uw eigen geldzaken niet regelen? Dan kan de rechter uw eigen geld door iemand anders laten beheren. Dat wordt onder bewind stellen genoemd. U krijgt dan hulp om uw administratie in orde te maken. Uw geld wordt door een bewindvoerder beheerd.

Heeft u grote problemen door schulden? Dan kan de rechter beschermingsbewind bepalen. Een bewindvoerder beheert dan niet alleen uw geld, maar ook uw spullen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Hulp van een bewindvoerder

Begeleiding thuis

U heeft begeleiding nodig als u thuis woont en behoefte heeft aan praktische en sociale hulp in het dagelijks leven. Misschien kunt u hulp gebruiken bij:

  • Het onderhouden van sociale contacten;
  • Het plannen van dagelijkse activiteiten;
  • Het regelen van uw financiën en administratie;
  • Het voortbewegen in en buiten uw huis
  • Het omgaan met andere mensen;
  • Problemen met denken, concentreren en waarnemen;
  • Problemen met oriëntatie in tijd, plaats en persoon.

In Woerden zijn veel vrijwilligers actief. Zoekt u gezelschap? U kunt met een maatje op stap gaan. Zoekt u praktische hulp? Bij uw financiën of administratie kunnen deskundige vrijwilligers helpen. Dat geldt ook voor klusjes in en om het huis.

 

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Begeleiding thuis

Hulp bij formulieren invullen

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren? Lukt het niet om hulp te vragen in uw omgeving? Er zijn organisaties in Woerden die u hiermee kunnen helpen. Deze hulp is gratis.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Hulp bij formulieren invullen