Geldproblemen voorkomen

Goed met geld omgaan is belangrijk. Dat voorkomt geldproblemen en schulden. Geldproblemen voorkomen is niet altijd makkelijk. U heeft uw administratie niet in orde, uw inkomen is niet voldoende of u geeft te veel uit. Het is daarom verstandig om uw administratie en uw geldzaken goed bij te houden. Zo krijgt u overzicht. Vindt u het lastig om uw administratie bij te houden of met geld om te gaan? Vraag dan om hulp!

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Ook zijn er diverse vrijwilligersorganisaties die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan vult u een ondersteuningsplan in.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Geldzaken op orde houden

Bent u het overzicht over uw geldzaken kwijt? Of vindt u het moeilijk om slim met geld om te gaan?

Probeer overzicht te krijgen door uw administratie op orde te brengen. Heeft u hier hulp bij nodig? Er zijn verschillende organisaties die u hierbij kunnen helpen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Geldzaken op orde houden

Gemeentelijke belastingen

Elk huishouden en elke ondernemer moet gemeentelijke belasting afdragen. Het is belangrijk om daarvoor geld apart te houden zodat u niet verrast bent als u een betalingsverzoek ontvangt.

Heeft u een laag inkomen. Dan komt u mogelijk in aanmerking voor kwijtschelding voor gemeentelijke belastingen. U kunt een verzoek tot kwijtschelding voor onroerendezaakbelasting, rioolheffing en afvalstoffenheffing indienen.

Meer informatie vindt u bij de BghU.

 

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Gemeentelijke belastingen