Schulden

Sommige mensen hebben meer uitgaven dan inkomsten. Of sluiten leningen af die ze niet kunnen terugbetalen. Dan kunnen schulden ontstaan. Heeft u problemen door schulden? Of andere geldproblemen? Kom dan in actie. Daarmee voorkomt u grotere problemen. Vaak kunt u een afspraak maken met uw schuldeiser om een betaling in delen te doen. U kunt het terugbetalen van uw schulden zo zelf regelen.

Kunt u hulp gebruiken bij het oplossen van uw schulden? Bent u 18 jaar of ouder en hebt u een inkomen? Dan kunt u terecht bij het team Schuldhulpverlening van de gemeente Woerden.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Zonder dat u het weet. Dan is het een goed idee om uw hulpvraag op de Buurtmarktplaats te zetten. Hier kunnen alle inwoners van Woerden hulp aanbieden en vragen.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Extra's bij een laag inkomen

Voor mensen met een laag inkomen is het vaak lastig om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom zijn er verschillende regelingen om een laag inkomen aan te vullen.

Heeft u niet genoeg spaargeld om onverwachte zorgkosten te betalen? Dan heeft u in sommige gevallen recht op bijzondere bijstand.

 

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met Ferm Werk.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Extra's bij een laag inkomen

Geldzaken op orde houden

Bent u het overzicht over uw geldzaken kwijt? Of vindt u het moeilijk om slim met geld om te gaan?

Probeer overzicht te krijgen door uw administratie op orde te brengen. Heeft u hier hulp bij nodig? Er zijn verschillende organisaties die u hierbij kunnen helpen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Geldzaken op orde houden

Schuldhulpverlening

Heeft u schulden of geldproblemen? Of verwacht u deze problemen te krijgen? Dan kunt u schuldhulpverlening aanvragen.

Uw gemeente kan u helpen om geldproblemen te voorkomen. Samen maakt u afspraken voor het afbetalen van uw schulden. Ook kan uw gemeente u doorverwijzen naar een bewindvoerder. De rechter laat dan uw eigen geld door iemand anders beheren. Dat wordt onder bewind stellen genoemd. U krijgt dan hulp om uw administratie in orde te maken. Uw geld wordt door een bewindvoerder beheerd.

Heeft u grote problemen door schulden? Dan kan de rechter beschermingsbewind bepalen. Een bewindvoerder beheert dan niet alleen uw geld, maar ook uw spullen.

Wilt u meer weten over schuldhulpverlening, neem dan contact op met de gemeente.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Schuldhulpverlening

Hulp bij formulieren invullen

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren? Lukt het niet om hulp te vragen in uw omgeving? Er zijn organisaties in de gemeente die u hiermee kunnen helpen. Deze hulp is gratis.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Hulp bij formulieren invullen