Uitkeringen

Hebt u geen inkomen meer of hebt u tijdelijk niet genoeg geld om van te leven? Dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen. Dit is geregeld in de Participatiewet. Met een bijstandsuitkering hebt u een inkomen totdat u (weer) aan het werk gaat.

Heeft uw eigen bedrijf financiële problemen of wilt u een eigen bedrijf starten? Dan kunt u een beroep doen op bijstand voor zelfstandigen. Dit heet een Bbz-uitkering.

Wilt u weten of u recht hebt op een uitkering? Dan kunt u kijken op de website van Ferm Werk.

Denkt u dat u recht hebt op een andere uitkering dan bijstand? Bijvoorbeeld WW? Ferm Werk kan met u meedenken.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Zonder dat u het weet. Dan is het een goed idee om uw hulpvraag op de Buurtmarktplaats te zetten. Hier kunnen alle inwoners van Woerden hulp aanbieden en vragen.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Extra's bij een laag inkomen

Voor mensen met een laag inkomen is het vaak lastig om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom zijn er verschillende regelingen om een laag inkomen aan te vullen.

Heeft u niet genoeg spaargeld om onverwachte zorgkosten te betalen? Dan heeft u in sommige gevallen recht op bijzondere bijstand.

 

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met Ferm Werk.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Extra's bij een laag inkomen

Hulp bij formulieren invullen

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren? Lukt het niet om hulp te vragen in uw omgeving? Er zijn organisaties in Woerden die u hiermee kunnen helpen. Deze hulp is gratis.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Hulp bij formulieren invullen

Bijstandsuitkering

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering? U kunt contact opnemen met Ferm Werk.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Bijstandsuitkering