Woonkosten

Een groot deel van uw inkomen gaat op aan woonkosten. Dat zijn bijvoorbeeld de kosten van uw woning, maar ook van gas, water en stroom. Het is belangrijk dat u een betaalbare woning kiest die bij uw inkomen past. Vaak is het mogelijk om uw woonkosten te verlagen. Bijvoorbeeld door zuinig om te gaan met energie of door te kiezen voor een ander energiebedrijf. Heeft u een laag inkomen en een huurwoning? Dan komt u misschien in aanmerking voor huurtoeslag.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Zonder dat u het weet. Dan is het een goed idee om uw hulpvraag op de Buurtmarktplaats te zetten. Hier kunnen alle inwoners van Woerden hulp aanbieden en vragen.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Woonkosten verlagen

Woonkosten zijn kosten die u moet maken om te wonen. Bijvoorbeeld hypotheekkosten of huurkosten en de kosten van elektriciteit, gas en water. Besparen op woonkosten kan op allerlei manieren. Als u slim met energie omgaat, kunt u veel geld besparen.

Wilt u uw energiekosten verlagen? Verwarm dan alleen de ruimte waar u bent. Houd de tussendeuren in huis zoveel mogelijk dicht. Daarmee kunt u tot 240 euro per jaar besparen. Elektrische apparaten verbruiken veel stroom. Ook als ze op stand-by staan. Door apparaten helemaal uit te zetten, bespaart u tot zo’n 60 euro per jaar.

U kunt uw woonkosten ook op andere manieren verlagen. Bijvoorbeeld als u overstapt naar een goedkoper energiebedrijf. Zo bespaart u elke maand geld op gas en stroom.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Woonkosten verlagen

Huurtoeslag

Het is belangrijk dat uw woonkosten bij uw inkomen passen. Woont u in een huurhuis en zijn de kosten te hoog voor uw inkomen? Dan kunt u een goedkoper huis zoeken. Of proberen om meer geld te verdienen met een extra baan.

Kunt u uw woonkosten (tijdelijk) niet betalen? Dan heeft u mogelijk recht op huurtoeslag. Met deze toeslag kunt u een deel van uw huurkosten betalen. U moet wel aan bepaalde regels voldoen. De hoogte van de toeslag hangt bijvoorbeeld af van uw inkomen, leeftijd en de huurprijs van uw woning.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Huurtoeslag

Geldzaken op orde houden

Bent u het overzicht over uw geldzaken kwijt? Of vindt u het moeilijk om slim met geld om te gaan?

Probeer overzicht te krijgen door uw administratie op orde te brengen. Heeft u hier hulp bij nodig? Er zijn verschillende organisaties die u hierbij kunnen helpen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Geldzaken op orde houden

Hulp bij formulieren invullen

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren? Lukt het niet om hulp te vragen in uw omgeving? Er zijn organisaties in Woerden die u hiermee kunnen helpen. Deze hulp is gratis.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Hulp bij formulieren invullen