Balans tussen werk en gezin

Soms lukt het niet om uw gezin en uw werk goed te combineren. Met misschien als gevolg flinke vermoeidheid. Of een schuldgevoel, omdat u vindt dat u te weinig tijd heeft voor uw kinderen. Of u vindt het lastig om nee te zeggen tegen uw werkgever als uw kind ziek is. Wat kunt u doen om een balans te vinden tussen werk en gezin?

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Zonder dat u het weet. Dan is het een goed idee om uw hulpvraag op de Buurtmarktplaats te zetten. Hier kunnen alle inwoners van Woerden hulp aanbieden en vragen.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Tips en hulp bij overspannenheid en burn-out

Heeft u last van spanning of stress? Wilt u weten wat u hier aan kunt doen? Leer eerst uw klachten te herkennen. Soms kunt u het probleem dan zelf oplossen. Bijvoorbeeld met ontspanningsoefeningen.

Komt u er zelf niet uit? Blijf niet met uw klachten rondlopen! Overspannenheid en burn-out zijn meestal goed te behandelen. Vraag eerst uw huisarts om hulp. Hij of zij kan u doorverwijzen. Bijvoorbeeld naar een psycholoog. Die kan u helpen om uw klachten samen met u op te lossen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Tips en hulp bij overspannenheid en burn-out

Medische dagopvang

Een medisch kinderdagverblijf verzorgt dagopvang voor kinderen van 0 tot 7 jaar met een ernstige achterstand in hun ontwikkeling. Maakt u zich zorgen over de ontwikkeling van uw kind? Of heeft uw kind een ernstige achterstand? Op de website van Regelhulp van de Rijksoverheid vindt u informatie en advies over passende dagopvang.

 

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Medische dagopvang

Vragen over opvoeden

Heeft u vragen over de opvoeding van uw kind? Vindt u opvoeden soms lastig? Loopt u tegen dingen aan in uw thuissituatie of op school? Er zijn allerlei organisaties die u hierbij verder kunnen helpen. Hier kunnen ouders en kinderen terecht met vragen over opgroeien en opvoeden.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Vragen over opvoeden

Maatschappelijk werk

Heeft u relatieproblemen, opvoedvragen of zijn er spanningen in het gezin? Of heeft u schulden of problemen met rouwverwerking? Dat worden psychosociale problemen genoemd. Het maatschappelijk werk kan u op weg helpen, zodat u weer grip krijgt op uw situatie. Samen met u bekijkt de maatschappelijk werker welke oplossing er voor uw hulpvraag is. U bespreekt ook of mensen in uw omgeving u kunnen helpen. De maatschappelijk werker kan informatie en advies geven over allerlei regelingen, maar ook praktische ondersteuning. U kunt er terecht voor een luisterend oor en tips om met uw situatie om te gaan. De maatschappelijk werker schakelt deskundige hulp in als dat nodig is.

Naast persoonlijke begeleiding zijn er ook groepsgesprekken en trainingen. Het kan prettig zijn om ervaringen met elkaar te delen, steun te ervaren en problemen samen te (h)erkennen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Maatschappelijk werk