Gezond leven

Gezond leven zorgt dat uw lichaam en geest beter werken en dat u fitter bent. Dit geldt natuurlijk ook voor kinderen. Gezond eten helpt bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen. Veel bewegen helpt tegen overgewicht, preventief bij chronische aandoeningen en is goed voor het brein.

In de GGD Appstore vindt u allerlei apps die u kunnen helpen met vragen rondom gezondheid en leefstijl. De apps zijn getest door de GGD. Ze zijn allemaal betrouwbaar en veilig.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Zonder dat u het weet. Dan is het een goed idee om uw hulpvraag op de Buurtmarktplaats te zetten. Hier kunnen alle inwoners van Woerden hulp aanbieden en vragen.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Hulp bij koken en/of samen eten

Wilt u samen met anderen genieten van een gezonde warme maaltijd?

Wilt u iemand uit uw buurt zoeken die voor u kan koken? Of wilt u gebruik maken van een maaltijdservice?

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Hulp bij koken en/of samen eten

Hulp bij gezond eten en bewegen

Heeft u hulp nodig bij gezond eten en bewegen? Er zijn allerlei organisaties die u kunnen ondersteunen. Door bijvoorbeeld te zorgen voor een gezonde maaltijd. Of u te helpen om meer te bewegen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Hulp bij gezond eten en bewegen

Tips voor een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl heeft veel voordelen. Je voelt je fit en je hebt meer energie. Wil je meer weten over gezond leven? Op internet zijn veel tips en adviezen te vinden.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Tips voor een gezonde leefstijl