Pesten

Pesten komt voor bij kinderen van alle leeftijden. Maar ook volwassenen hebben er soms last van. Pesten kan op allerlei manieren: door iemand pijn te doen of spullen stuk te maken. Of door te roddelen, iemand buiten te sluiten of uit te lachen.

Het gebeurt op school, op de sportclub, buiten op straat of op het werk. Door internet en sociale media is pesten makkelijker dan ooit.

Pesten kan grote gevolgen hebben. Kinderen en volwassenen die worden gepest krijgen vaak problemen. Ze voelen zich bijvoorbeeld alleen of worden somber. Daarom is het belangrijk om pesten altijd serieus te nemen.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Zonder dat u het weet. Dan is het een goed idee om uw hulpvraag op de Buurtmarktplaats te zetten. Hier kunnen alle inwoners van Woerden hulp aanbieden en vragen.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Kinderen met een gedragsprobleem

Heeft uw kind gedragsproblemen? Dat kan veel invloed hebben op het dagelijks leven van uw kind en van uzelf. Als ouder of verzorger zoekt u misschien informatie en advies, of hulp en ondersteuning. Misschien wilt u praten met andere ouders of verzorgers van kinderen met gedragsproblemen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Kinderen met een gedragsprobleem

Hulp bij problemen op school

Lopen er dingen niet goed op school? Zit uw kind niet goed in zijn vel? Helpt een gesprek met de leerkracht van uw kind niet of is er meer aan de hand? Er zijn verschillende organisaties die u verder kunnen helpen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Hulp bij problemen op school

Hulp bij pesten

Er zijn verschillende organisaties die kunnen helpen bij pesten. Daarnaast kan je op internet veel tips vinden tegen pesten. Een cursus zelfverdediging of een weerbaarheidstraining kan helpen om uw kind sterker en minder onzeker te laten voelen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Hulp bij pesten

Vragen over opvoeden

Heeft u vragen over de opvoeding van uw kind? Vindt u opvoeden soms lastig? Loopt u tegen dingen aan in uw thuissituatie of op school? Er zijn allerlei organisaties die u hierbij verder kunnen helpen. Hier kunnen ouders en kinderen terecht met vragen over opgroeien en opvoeden.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Vragen over opvoeden