Verslaving

Verslaving betekent dat u emotioneel of lichamelijk van iets afhankelijk bent. Een verslaafde kan niet zonder een bepaalde stof of gewoonte. Bijvoorbeeld niet zonder alcohol, drugs, medicijnen, seks, gokken of gamen. Een verslaving kan grote invloed op uw dagelijkse leven hebben. Door een verslaving kunt u mogelijk uw werk, relatie of huis verliezen. Heeft u een verslaving? Of denkt u dat u verslaafd bent? Blijf er niet mee rondlopen. Anderen kunnen u helpen om met uw verslaving te stoppen.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan vult u een ondersteuningsplan in.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Luisterend oor

Voor veel mensen zijn erkenning en herkenning van hun (levens)vragen erg belangrijk, omdat zij hieruit troost en steun kunnen verkrijgen. Omgaan met het leven, soms gaat dat niet vanzelf. Sommige mensen hebben vragen over hoe het nu verder moet. Anderen willen gewoon graag hun verhaal met iemand delen.

Veel mensen hebben niet altijd de mogelijkheid om in eigen kring hierover een gesprek te voeren. Dan kan het goed zijn om contact te maken met iemand die dit luisterend oor kan bieden.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Luisterend oor

Stoppen met een verslaving

Heeft u een verslaving? Wilt u met uw verslaving stoppen? Beginnen met stoppen is moeilijk. Misschien denkt u dat stoppen onmogelijk is. Er zijn meerdere manieren om hulp in te roepen. Goede hulp maakt stoppen mogelijk.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Stoppen met een verslaving

Hulp aan een verslaafde

Sommige mensen komen in de problemen door een verslaving. Bijvoorbeeld door een verslaving aan drank, drugs of gokken. Of een verslaving aan medicijnen, gamen of sociale media.

Kent u iemand met een verslaving? Bijvoorbeeld uw partner, kind, of een familielid? Of een vriend, vriendin of kennis? U kunt naasten met een verslaving helpen. Er zijn verschillende organisaties die u hierbij kunnen helpen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Hulp aan een verslaafde