Zorgkosten

Iedereen maakt weleens zorgkosten, bijvoorbeeld voor een bezoek aan de dokter. Zorg is duur. Daarom moet iedereen in Nederland verplicht een zorgverzekering afsluiten. Met deze basisverzekering bent u bijvoorbeeld verzekerd voor de kosten van een huisarts, medicijnen en ziekenhuisbezoek. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd met hun ouders. 

De kosten van een zorgverzekering verschillen per verzekeraar. Wilt u uw zorgkosten verlagen? Dat kan vaak door over te stappen naar een goedkopere zorgverzekeraar of naar een collectieve zorgverzekering.

Heeft u een laag inkomen? Via Ferm Werk kunt u een collectieve ziektekostenverzekering afsluiten. U bent dan goed verzekerd tegen een voordelig tarief. Ook komt u misschien in aanmerking voor zorgtoeslag.

Sommige mensen hebben door een aandoening of een chronische ziekte meer zorgkosten. Als u een laag inkomen heeft, kunt u recht hebben op financiële ondersteuning. Meer informatie hierover vindt u op de website van Ferm Werk.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Zonder dat u het weet. Dan is het een goed idee om uw hulpvraag op de Buurtmarktplaats te zetten. Hier kunnen alle inwoners van Woerden hulp aanbieden en vragen.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Extra's bij een laag inkomen

Voor mensen met een laag inkomen is het vaak lastig om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom zijn er verschillende regelingen om een laag inkomen aan te vullen.

Heeft u niet genoeg spaargeld om onverwachte zorgkosten te betalen? Dan heeft u in sommige gevallen recht op bijzondere bijstand.

 

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met Ferm Werk.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Extra's bij een laag inkomen

Hulp bij formulieren invullen

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren? Lukt het niet om hulp te vragen in uw omgeving? Er zijn organisaties in Woerden die u hiermee kunnen helpen. Deze hulp is gratis.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Hulp bij formulieren invullen

Zorgtoeslag

Heeft u een laag inkomen? Misschien heeft u recht op zorgtoeslag. Zorgtoeslag wordt aan u betaald door de Belastingdienst.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Zorgtoeslag