Inburgeren en meedoen in Nederland

Als u in Nederland komt wonen, moet u zo snel mogelijk de taal leren. U moet ook leren hoe wonen en werken in Nederland gaat. Zo kunt u meedoen met de samenleving. U leert over Nederland en de Nederlandse taal via een inburgeringscursus. Voor een verblijfsvergunning moet u ook een inburgeringsexamen doen. Dat is een examen over de Nederlandse taal en samenleving.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Zonder dat u het weet. Dan is het een goed idee om uw hulpvraag op de Buurtmarktplaats te zetten. Hier kunnen alle inwoners van Woerden hulp aanbieden en vragen.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Inburgeringscursus en inburgeringsexamen

Moet u een inburgeringscursus doen? Of een inburgeringsexamen? Dat moet u zelf regelen. U moet ook zelf de kosten betalen. Soms kunt u hier geld voor lenen.

Bent u vluchteling? Heeft u geen familie in Nederland? Dan krijgt u hulp.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Inburgeringscursus en inburgeringsexamen

Hulp bij lezen en schrijven

Vindt u lezen en schrijven moeilijk? Wilt u de Nederlandse taal beter leren? Dat kan. Ook als u niet inburgeringsplichtig bent. Er zijn verschillende organisaties die u kunnen helpen. Deze hulp is vaak gratis of bijna gratis.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Hulp bij lezen en schrijven