Hulp bij brengen en halen

Als u ergens naar toe wilt en u kunt dit niet zelf, dan kunt u iemand vragen om u te brengen en halen. Dat kan een familielid, iemand uit de buurt, een vriend of een kennis zijn. Er zijn ook vrijwilligers die u kunnen helpen. Of u kunt u een taxi bellen. De kosten hiervan kunnen echter snel oplopen.

Lukt het u niet om op uw bestemming te komen? Heeft u moeite met lopen, fietsen of autorijden? Er zijn verschillende organisaties die u (tegen betaling) ergens heen kunnen brengen of op kunnen halen. Ook vanuit de Wmo bestaat er een pasje voor de regiotaxi. Met deze pas kunt u met korting reizen.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan vult u een ondersteuningsplan in.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Vervoer door vrijwilligers

Heeft u een afspraak buiten de deur, maar u heeft geen eigen vervoer? En kunt u niet met het openbaar vervoer reizen? Dan kan een vrijwilliger u misschien brengen en halen. Vrijwilligers kunnen u met hun eigen auto brengen en halen. Mogelijk betaalt u hiervoor een vergoeding. Vraag dat vooraf, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Vervoer door vrijwilligers

Regiotaxi

De Regiotaxi is openbaar vervoer van deur tot deur. De chauffeur haalt u bij de voordeur van uw woning op. Als u dat wilt, kan de chauffeur u helpen met instappen en uitstappen.

De Regiotaxi is bedoeld voor een afstand van maximaal 15 tot 20 kilometer van uw woning. In de Regiotaxi reist u met meerdere mensen tegelijk. U reist niet altijd rechtstreeks naar uw bestemming. Onderweg worden ook andere mensen opgehaald en weggebracht. Iedereen kan gebruik maken van de Regiotaxi.

Wilt u buiten de regio reizen? Kunt u zelf niet goed lopen, fietsen of autorijden? Dan is reizen met de Valys een oplossing.

Lukt het u niet om op uw bestemming te komen? Heeft u moeite met lopen, fietsen of autorijden? Neem contact op met de gemeente.

Samen met u zoekt uw gemeente naar een passende oplossing. Vanuit de Wmo bestaat er bijvoorbeeld een pasje voor de regiotaxi. Met deze pas kunt u met korting reizen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Regiotaxi

Taxi

Wilt u ergens naartoe gaan? Een taxi brengt u waar u moet zijn. Meestal betaalt u zelf de kosten van taxivervoer. Soms worden taxikosten voor u betaald. Heeft u een ziekte of een beperking? Dan betaalt uw zorgverzekering mogelijk een deel van de taxikosten. Meer informatie vindt u bij uw zorgverzekeraar.

 

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Taxi

Valys

Valys vervoert reizigers met een mobiliteitsbeperking. De taxi van Valys is er voor de grotere afstanden Naast het Valys taxivervoer biedt het bedrijf ook verschillende mogelijkheden om de taxi te combineren met de trein. U kunt dan begeleiding krijgen bij de treinreis. Om met Valys te kunnen reizen heeft u een Valyspas nodig.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Valys