Hulp bij halen en brengen

Als u ergens naar toe wilt en u kunt dit niet zelf, dan kunt u iemand vragen om u te brengen en halen. Dat kan een familielid, iemand uit de buurt, een vriend of een kennis zijn. Er zijn in Woerden ook vrijwilligers die u kunnen helpen. Daarnaast kunt u een taxi bellen. De kosten hiervan kunnen snel oplopen.

Lukt het u niet om op uw bestemming te komen? Heeft u moeite met lopen, fietsen of autorijden? Neem contact op met WoerdenWijzer. Samen met u zoekt WoerdenWijzer naar een passende oplossing. Vanuit de Wmo bestaat er bijvoorbeeld een pasje voor de regiotaxi. Met deze pas kunt u met korting reizen.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Zonder dat u het weet. Dan is het een goed idee om uw hulpvraag op de Buurtmarktplaats te zetten. Hier kunnen alle inwoners van Woerden hulp aanbieden en vragen.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Vervoer door vrijwilligers

Heeft u een afspraak buiten de deur? Kunt u zelf geen vervoer regelen? Dan kan een vrijwilliger u misschien brengen en halen. Vrijwilligers kunnen u soms ook met hun eigen auto brengen en halen. Mogelijk betaalt u hiervoor een vergoeding. Vraag dat vooraf, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Vervoer door vrijwilligers

Regiotaxi

De Regiotaxi is openbaar vervoer van deur tot deur. De chauffeur haalt u bij de voordeur van uw woning op. Als u dat wilt, kan de chauffeur u helpen met instappen en uitstappen.

De Regiotaxi is bedoeld voor een afstand van maximaal 15 tot 20 kilometer van uw woning. In de Regiotaxi reist u met meerdere mensen tegelijk. U reist niet altijd rechtstreeks naar uw bestemming. Onderweg worden ook andere mensen opgehaald en weggebracht. Iedereen kan gebruik maken van de Regiotaxi.

Wilt u buiten de regio reizen? Kunt u zelf niet goed lopen, fietsen of autorijden? Dan is reizen met de Valys een oplossing.

Lukt het u niet om op uw bestemming te komen? Heeft u moeite met lopen, fietsen of autorijden? Neem contact op met WoerdenWijzer. Samen met u zoekt WoerdenWijzer naar een passende oplossing. Vanuit de Wmo bestaat er bijvoorbeeld een pasje voor de regiotaxi. Met deze pas kunt u met korting reizen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Regiotaxi

Taxi

Wilt u ergens naartoe gaan? Een taxi brengt u waar u moet zijn. Meestal betaalt u zelf de kosten van taxivervoer. Soms worden taxikosten voor u betaald. Heeft u een ziekte of een beperking? Dan betaalt uw zorgverzekering mogelijk een deel van de taxikosten. Meer informatie vindt u bij uw zorgverzekeraar.

 

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Taxi

Valys

Wilt u reizen naar een bestemming buiten de regio en heeft u moeite met lopen of autorijden? Dan kunt u met de Valys reizen. Om met Valys te kunnen reizen heeft u een Valyspas nodig. U komt in aanmerking voor een pas als u één van de volgende documenten heeft:

  • een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op Wmo-vervoer (zoals bijvoorbeeld een Regiotaxipas);
  • een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op een Wmo rolstoel of -scootmobiel;
  • een gehandicaptenparkeerkaart van de gemeente;
  • een OV-Begeleiderskaart;
  • een verklaring van, of namens, uw gemeente dat, ondanks dat u niet beschikt over bovenstaande documenten, er wel een noodzaak voor bovenregionaal vervoer bestaat.

Met de Valys-pas krijgt u korting op reizen met de Valys. Deze korting krijgt u voor een vast aantal kilometers per jaar. U kunt met de Valys-pas reizen met een speciale bus. Reizen met de trein onder begeleiding van een Valys Reisassistent is ook mogelijk. Hier gelden regels voor.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Valys