Zelfstandig autorijden

Vindt u autorijden lastig? Bijvoorbeeld omdat u een beperking heeft, of door ouderdom? Er zijn mogelijkheden om toch zelfstandig en veilig de weg op te gaan.

Heeft u een beperking en rijdt u auto? Misschien komt u in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerplaats of een gehandicaptenparkeerkaart. Of is een aanpassing aan uw auto de oplossing.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Zonder dat u het weet. Dan is het een goed idee om uw hulpvraag op de Buurtmarktplaats te zetten. Hier kunnen alle inwoners van Woerden hulp aanbieden en vragen.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Parkeren

Heeft u een beperking? Misschien kunt u een gehandicaptenparkeerplaats of een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen.

Een gehandicaptenparkeerplaats is een speciale parkeerplaats voor mensen met een beperking. Andere bestuurders mogen hun auto hier niet parkeren.

Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u gebruik maken van gehandicaptenparkeerplaatsen. Deze liggen vaak gunstig ten opzichte van voorzieningen en winkels.

Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Neemt u dan contact op met WoerdenWijzer.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Parkeren

Aangepaste auto

Heeft u moeite met autorijden? Bijvoorbeeld door een beperking of door ouderdom? U kunt uw eigen auto laten aanpassen. U kunt ook een aangepaste auto kopen of huren. Met een aangepaste auto blijft u mobiel.

Er zijn verschillende aanpassingen mogelijk, zoals een voetenstuur, handgas of aangepaste schakeling. Zit u in een rolstoel? Of vervoert u iemand in een rolstoel? Dan is een rolstoelauto of een rolstoelbus misschien een oplossing.

Heeft u moeite met lopen, fietsen of autorijden? Is het noodzakelijk dat u uw eigen auto gebruikt, bijvoorbeeld omdat een regiotaxi geen passende oplossing voor u is? En kunt u uw auto niet zelf laten aanpassen? Neem dan contact op met WoerdenWijzer. Samen met u zoekt WoerdenWijzer naar een passende oplossing. Voor autoaanpassingen vanuit de Wmo betaalt u een bijdrage die afhangt van uw inkomen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Aangepaste auto