Ziekenvervoer

Als u door een medische noodzaak (plotseling) naar het ziekenhuis moet met de (eigen) auto of de taxi, het openbaar vervoer, de ambulance of zelfs met de traumahelikopter, is er sprake van ziekenvervoer. Dit wordt ook wel 'zittend' ziekenvervoer genoemd.

Ambulancevervoer wordt direct vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. Het vervoer terug naar huis met de ambulance wordt ook vergoed. U betaalt hiervoor geen eigen bijdrage.

Voor het ziekenvervoer per (eigen) auto of openbaar vervoer, kunt u een kilometervergoeding krijgen vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. Deze kosten kunt u declareren nadat u een eigen bijdrage voor het ziekenvervoer heeft betaald. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen om welke bedragen het gaat. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Vraag dit na bij uw zorgverzekering.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Zonder dat u het weet. Dan is het een goed idee om uw hulpvraag op de Buurtmarktplaats te zetten. Hier kunnen alle inwoners van Woerden hulp aanbieden en vragen.