Arbeidsongeschikt of ziek

Bent u ziek of (voor een deel) arbeidsongeschikt? Als u in dienst bent en ziek wordt, blijft uw werkgever in de meeste gevallen uw loon doorbetalen. Meldt u zich zo snel mogelijk ziek bij uw werkgever. Met hem maakt u ook afspraken over uw re-integratie. Soms kan uw werkgever voor u een Ziektewet-uitkering aanvragen bij het UWV.

Als u werkloos bent, kunt u contact opnemen met het UWV. Zij kunnen u informatie geven over hoe het verder gaat.

 

 

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Zonder dat u het weet. Dan is het een goed idee om uw hulpvraag op de Buurtmarktplaats te zetten. Hier kunnen alle inwoners van Woerden hulp aanbieden en vragen.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Omgaan met een beperking

Leven met een beperking of chronische ziekte is voor iedereen anders. Wilt u meedoen aan activiteiten of wilt u graag hulp? Dan kunt u in Woerden op verschillende plekken terecht. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd waar u leuke dingen kunt doen en mensen kunt leren kennen. Er zijn sportverenigingen en organisaties die speciale vakanties organiseren. Heeft u bepaalde hulpmiddelen of aanpassingen nodig? Dan kunt u ook op verschillende plaatsen terecht.

Omgaan met een ziekte of beperking is niet altijd makkelijk. Voelt u zich eenzaam of niet prettig? Blijf er dan niet mee zitten. Praat erover met iemand die u vertrouwt.

Er zijn verschillende organisaties die u kunnen helpen. Met praktische dingen. Of met een luisterend oor.

 

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Omgaan met een beperking