Problemen op het werk

Het kan zijn dat het even niet lekker loopt op uw werk. Dit heeft iedereen wel eens. U heeft het te druk, het is te saai. Of u maakt vervelende dingen mee met uw baas of collega's.

 

 

 

 

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Zonder dat u het weet. Dan is het een goed idee om uw hulpvraag op de Buurtmarktplaats te zetten. Hier kunnen alle inwoners van Woerden hulp aanbieden en vragen.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Tips en hulp bij overspannenheid en burn-out

Heeft u last van spanning of stress? Wilt u weten wat u hier aan kunt doen? Leer eerst uw klachten te herkennen. Soms kunt u het probleem dan zelf oplossen. Bijvoorbeeld met ontspanningsoefeningen.

Komt u er zelf niet uit? Blijf niet met uw klachten rondlopen! Overspannenheid en burn-out zijn meestal goed te behandelen. Vraag eerst uw huisarts om hulp. Hij of zij kan u doorverwijzen. Bijvoorbeeld naar een psycholoog. Die kan u helpen om uw klachten samen met u op te lossen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Tips en hulp bij overspannenheid en burn-out

Huisartsenzorg

Met lichamelijke en psychische klachten kunt u bij uw huisarts terecht. Die bekijkt samen met u welke oplossing het beste bij uw situatie past. De huisarts geeft advies en voert zelf behandelingen uit. Heeft u hulp nodig die de huisarts niet zelf kan geven? Dan krijgt u een verwijzing naar een andere hulpverlener of specialist. De huisarts weet welke hulpverleners in uw buurt u verder kunnen helpen.

Een bezoek aan de huisarts wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U hoeft dus niet apart voor een huisartsbezoek te betalen.

Buiten kantoortijden kunt u voor huisartsenzorg contact opnemen met de huisartsenpost. De huisartsenpost in Woerden zit in het Zuwe Hofpoortziekenhuis. U kunt de post alleen bezoeken als u eerst een telefonische afspraak heeft gemaakt. De huisartsenpost is bereikbaar via 0900 - 470 1 470.

Houd de volgende gegevens bij de hand:  

  • uw zorgpas
  • de naam van uw huisarts
  • uw medicijngebruik

 

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Huisartsenzorg

Ergotherapie

Heeft u moeite met dagelijkse activiteiten? Bijvoorbeeld met het maken van bewegingen of met het onthouden van taken? De ergotherapeut kan u helpen om handelingen zelfstandiger of met minder klachten uit te voeren.

Samen met u bekijkt de therapeut welke mogelijkheden er zijn. De ergotherapeut geeft advies en begeleiding. U leert om dingen op een andere manier te doen, zoals aan- en uitkleden met één hand, zittend koken, gebruik van geheugensteuntjes of omgaan met hulpmiddelen.

Ergotherapie kan ook helpen bij het herinrichten van een werkplek of bij het kiezen van het juiste hulpmiddel. Het doel is dat u zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren in uw woon- en werkomgeving.

De ergotherapeut is voor iedereen toegankelijk. U moet wel even een verwijzing via de huisarts vragen. Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Ergotherapie

Maatschappelijk werk

Heeft u relatieproblemen, opvoedvragen of zijn er spanningen in het gezin? Of heeft u schulden of problemen met rouwverwerking? Dat worden psychosociale problemen genoemd. Het maatschappelijk werk kan u op weg helpen, zodat u weer grip krijgt op uw situatie. Samen met u bekijkt de maatschappelijk werker welke oplossing er voor uw hulpvraag is. U bespreekt ook of mensen in uw omgeving u kunnen helpen. De maatschappelijk werker kan informatie en advies geven over allerlei regelingen, maar ook praktische ondersteuning. U kunt er terecht voor een luisterend oor en tips om met uw situatie om te gaan. De maatschappelijk werker schakelt deskundige hulp in als dat nodig is.

Naast persoonlijke begeleiding zijn er ook groepsgesprekken en trainingen. Het kan prettig zijn om ervaringen met elkaar te delen, steun te ervaren en problemen samen te (h)erkennen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Maatschappelijk werk

Psychologische hulp

Heeft u lichte psychische klachten of sociale problemen? Dan kunt u op internet terecht voor online hulp. Bijvoorbeeld bij relatieproblemen, neerslachtigheid, onzekerheid of problemen met werk of studie. Via online zelfhulp kunt u anoniem deelnemen. Dat kan een goede oplossing zijn. Zeker als u het moeilijk vindt om met bekenden over uw klachten te praten.

Wilt u hulp van iemand anders? Er zijn verschillende organisaties die u kunnen helpen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Psychologische hulp