Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs)

Heeft u schulden of geldproblemen? Of verwacht u deze problemen te krijgen? Dan kunt u in gesprek met een consulent van het team Schuldhulpverlening van de gemeente Woerden. Bel om een afspraak te maken naar WoerdenWijzer. Gemeenten hebben de verplichting om inwoners met schulden te helpen. Dit is geregeld in de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs).

Binnen de wettelijke kaders heeft de gemeente de ruimte de schuldhulpverlening zelf vorm te geven.

In een aanmeldgesprek wordt samen gekeken welke hulp u wilt en wat mogelijk is. Na dat gesprek besluit u of de hulp van schuldhulpverlening bij u past en of u een aanvraag wilt doen. Als u een aanvraag doet, gaat u met de consulent schuldhulpverlening aan de slag. U kunt bijvoorbeeld samen uw inkomen en uitgaven op een rij zetten of afspraken maken met de schuldeisers voor het afbetalen van uw schulden.

 

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Zonder dat u het weet. Dan is het een goed idee om uw hulpvraag op de Buurtmarktplaats te zetten. Hier kunnen alle inwoners van Woerden hulp aanbieden en vragen.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Schuldhulpverlening

Heeft u schulden of geldproblemen? Of verwacht u deze problemen te krijgen? Dan kunt u schuldhulpverlening aanvragen.

WoerdenWijzer kan u helpen om geldproblemen te voorkomen. Samen maakt u afspraken voor het afbetalen van uw schulden. Ook kan WoerdenWijzer doorverwijzen naar een bewindvoerder. De rechter laat dan uw eigen geld door iemand anders beheren. Dat wordt onder bewind stellen genoemd. U krijgt dan hulp om uw administratie in orde te maken. Uw geld wordt door een bewindvoerder beheerd.

Heeft u grote problemen door schulden? Dan kan de rechter beschermingsbewind bepalen. Een bewindvoerder beheert dan niet alleen uw geld, maar ook uw spullen.

Wilt u meer weten over schuldhulpverlening, neem dan contact op met WoerdenWijzer.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Schuldhulpverlening