Het ondersteuningsplan

Kunt u in uw dagelijks leven wel wat hulp gebruiken? Dan heeft u misschien recht op ondersteuning door de gemeente. Deze ondersteuning kan een (klein) praktisch hulpmiddel zijn, maar bijvoorbeeld ook iemand die u ergens mee helpt.

  Om u verder te kunnen helpen, geeft u ons eerst informatie over de situatie. Dit doet u door een aantal vragen te beantwoorden in een zogenaamd ondersteuningsplan. Zo wordt voor ons duidelijk wat de hulpvraag is.

  Nadat wij uw informatie hebben ontvangen, nemen we contact met u op.

  • Heeft u al eerder een ondersteuningsplan ingediend en besproken met een consulent, dan vult u alleen in wat er veranderd is. En uw persoonsgegevens.
  • Ondersteuning aanvragen bij dyslexie gaat op een andere manier. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina over dyslexie.

  Voor wie is het ondersteuningsplan?

  Hieronder kunt u verschillende ondersteuningsplannen downloaden. U kiest het ondersteuningsplan dat het best bij de situatie past. Dus is het een verzoek voor uzelf, voor uw kind of voor uw gezin? Als u voor iemand die dit zelf niet kan een verzoek wilt indienen, kan dat niet in een ondersteuningsplan, maar doet u een melding.

  U kunt uw ondersteuningsplan via een beveiligde verbinding mailen. Beveiligd mailen.

  Download hier uw ondersteuningsplan

  Ikzelf

  Als u zelf ondersteuning nodig heeft.

  Ondersteuningsplan voor mijzelf

  Meerdere gezinsleden

  Als 2 of meer gezinsleden hulp nodig hebben.

  Ondersteuningsplan voor ons gezin

  Mijn kind

  Als 1 van uw kinderen hulp nodig heeft

  Ondersteuningsplan voor mijn kind

  Iemand anders

  Als iemand anders hulp nodig heeft.
  Bijvoorbeeld uw vader, moeder, buurvrouw of buurman. Voor iemand anders kunt u geen ondersteuningsplan schrijven, maar wel een aanmelding doen.

  Melding voor iemand anders