Het ondersteuningsplan

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij dingen die u dagelijks moet doen? Dan kunt u misschien hulp krijgen via de gemeente. Deze hulp kan een praktisch hulpmiddel zijn, zoals een rolstoel of een traplift. Maar bijvoorbeeld ook iemand, die u ergens mee helpt. Zoals met het huishouden of de opvoeding van uw kinderen.

Om duidelijk te krijgen wat uw vraag precies is, is het goed om dit op te schrijven. U kunt hiervoor een ondersteuningsplan invullen.

Verschillende ondersteuningsplannen

Hieronder kunt u verschillende ondersteuningsplannen downloaden. U kiest het plan dat het best bij de situatie past. Er is een plan als u zelf een hulpvraag heeft. Er is een plan als één van uw kinderen een hulpvraag heeft. En er is een plan als u als gezin hulp nodig heeft.

Kent u iemand die hulp nodig heeft, maar dit zelf niet kan vragen? Bespreek dit dan met die persoon en vul een aanmelding in. Tot slot vindt u hier een aanvraagformulier voor hulp bij ernstige enkelvoudige dyslexie.

U kunt (als u dat prettig vindt) uw ondersteuningsplan voor of na het gesprek met uw casemanager delen. U mailt uw plan dan via een beveiligde verbinding.
Beveiligd mailen.

Download hier uw ondersteuningsplan

Plan voor mijzelf

Ik heb zelf een hulpvraag.

Ondersteuningsplan voor mijzelf

Plan voor het gezin

Ons gezin heeft één of meerdere hulpvragen.

Gezinsplan

Plan voor mijn kind

Mijn kind heeft een hulpvraag.

Ondersteuningsplan voor mijn kind

Aanmelding voor iemand anders

Ik ken iemand die hulp nodig heeft en dit zelf niet kan aanvragen.
(denk aan: uw vader, moeder, buurvrouw of buurman)

Aanmelding voor iemand anders

Aanvraag dyslexieondersteuning

Voor de aanvraag van ondersteuning bij dyslexie gaat u naar een andere pagina.