Onderhoud en klussen

Er is altijd wel een klusje te doen in huis. Bijvoorbeeld een lamp ophangen. Een drempel weghalen. Of een deur die klemt aanpassen. Als u een ziekte of beperking heeft, is zo’n klusje vaak lastig. Hulp van een vrijwilliger kan dan een goede oplossing zijn. Veel vrijwilligersorganisaties bieden hulp bij praktische klussen in huis. U kunt natuurlijk ook een klusjesman of tuinman inschakelen voor uw klussen.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan vult u een ondersteuningsplan in.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Hulp bij reparatie

Heeft u iets wat kapot is? Bijvoorbeeld een elektrisch apparaat, kleding, meubels of speelgoed? Doe uw spullen niet weg. Misschien kan het nog gerepareerd worden! Als dit u zelf niet lukt, zijn er organisaties die u hierbij kunnen helpen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Hulp bij reparatie

Klussen

Soms zijn er klusjes in of om uw huis die moeten gebeuren. Bijvoorbeeld een lamp vervangen of een beugel ophangen. Soms kan u dat zelf, soms moet u hulp vragen. Kunt u niet bij een bekende terecht? Dan kunt u zelf een hulp inhuren om tegen betaling met klussen te helpen. Of misschien kunnen vrijwilligers kleine klusjes voor u doen. Er zijn in de gemeente veel organisaties die u kunnen helpen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Klussen

Tuinieren

U wilt graag van uw tuin genieten. Lukt het niet om deze zelf bij te houden? Op internet vindt u handige tips en gereedschap om tuinieren makkelijker te maken.

Heeft u hulp nodig bij het tuinieren? Vraag uw familie, vrienden, kennissen of buren om te helpen. Kunt u niet bij een bekende terecht? Dan kunt u zelf een hulp inhuren om tegen betaling met tuinieren te helpen. Of misschien kunnen vrijwilligers u helpen bij het tuinieren.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Tuinieren