Woonoverlast

Iedereen wil prettig wonen in zijn of haar huis. Het is belangrijk om rekening te houden met andere mensen in uw straat of buurt. In een stad wonen veel mensen dicht op elkaar. Vaak gaat dat goed. Soms gaat dat niet goed, bijvoorbeeld omdat uw buren overlast veroorzaken. Overlast is bijvoorbeeld lawaai, vervuiling of vervelend gedrag.

 

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Zonder dat u het weet. Dan is het een goed idee om uw hulpvraag op de Buurtmarktplaats te zetten. Hier kunnen alle inwoners van Woerden hulp aanbieden en vragen.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Buurtbemiddeling

Woonoverlast kan uw woonplezier verstoren. Heeft u te maken met overlast? Ergert u zich ergens aan? Praat eerst rustig met elkaar. Zorg dat een kleine ergernis geen ruzie wordt.

Komt u er zelf niet uit? Misschien dat andere buurtbewoners u kunnen helpen. U kunt ook Buurtbemiddeling van Kwadraad om hulp vragen.

Vind organisaties die u kunnen helpen met: Buurtbemiddeling