Erie Haak: "Je doet het direct voor de inwoners van Woerden."

Implementatiebegeleider / coördinator bij het Jeugd- en Gezinsteam van WoerdenWijzer

Waarom werken bij WoerdenWijzer?

Wat ik het leukste vind aan werken bij WoerdenWijzer, is dat je het zo direct voor de inwoners van Woerden doet. Wij moeten er met elkaar voor zorgen dat de inwoners van Woerden die ondersteuning nodig hebben, die ook ontvangen. Wat daarin de grootste uitdaging is, is dat je de wet- en regelgeving moet kunnen toepassen op elke individuele situatie.  Want uiteindelijk gaat het erom dat het gezin dat bij jou een vraag neerlegt, weer verder kan.

De diversiteit aan vragen die bij ons binnenkomt is echt groot. We zijn dan ook aan het nadenken over hoe we al die verschillende vragen zo goed mogelijk kunnen oppakken. Hebben we bepaalde specialisaties nodig of gaan we voor een generalistische aanpak? Het is leuk om te merken hoe onze collega’s daarin hun bijdrage leveren. Omdat zij vaak vanuit een hele andere werkomgeving dan de gemeente komen levert dat verrassende en nuttige inzichten op.

Dat we nog veel te leren hebben en het echt niet altijd goed doen, weten we ook. Liefst wil je elke inwoner goed en snel helpen. Dat kan niet altijd en daar zitten allerlei redenen achter. Dat is frustrerend, in de eerste plaats voor de inwoner maar ook voor ons als medewerkers. Het gaat erom dat we een balans vinden tussen het goed oppakken van alle vragen, maar ook voldoen aan alle regels en eisen die aan ons gesteld worden. Bij de ene casus lukt dat beter dan bij de andere. Om hier steeds beter in te worden, zetten we allerlei ontwikkeltrajecten in en is er veel aandacht voor casuïstiekbesprekingen en intervisie.

Het Jeugd- en Gezinsteam

De ontwikkelingen rondom de Jeugdwet volgen elkaar in snel tempo op. Nu we als gemeente deze wet een poosje uitvoeren zijn we bezig met een kwaliteitsslag. Dat merken we als team heel goed. Er zijn allerlei veranderingen die soms ingewikkeld zijn, maar heel vaak ook mooie kansen met zich meebrengen. Het Jeugd- en Gezinsteam is echt een team in ontwikkeling met inmiddels ook een goede stevige basis.

En, niet onbelangrijk, dit team is ook heel gezellig! Er is aandacht voor elkaar en ook ruimte voor leuke dingen. Die luchtigheid heb je wel nodig als tegenhanger voor de ingewikkelde situaties die je soms in casussen tegenkomt.

WoerdenWijzer als werkgever

Ik werk zelf al jaren voor de gemeente Woerden, waar WoerdenWijzer onderdeel van is. Dat is niet voor niets! Ik ben blij met een flexibele werkgever die betrokken is bij de medewerkers. Er is ruimte voor ontwikkeling, en werk en gezin zijn goed te combineren. Ook de faciliteiten helpen daarbij. Sinds een jaar werken we in een prachtig pand en ook het thuiswerken is goed geregeld. Voor mij is de inhoud van mijn werk het belangrijkste, maar dat alle randvoorwaarden daar omheen in orde zijn is ook wel heel prettig.

Erie Haak, implementatiebegeleider / coördinator bij het Jeugd- en Gezinsteam van WoerdenWijzer