Een thema-avond met: Martine Delfos over ‘Rijping’ bij het Autisme Info Centrum (AIC) Woerden

Op donderdag 22 november komt Martine Delfos voor de vijfde keer naar ons AIC in Woerden.  Deze keer gaat ze het hebben over het thema ‘rijping’.
De avond vindt plaats bij De HALL Burgerei & Zakenlui aan de Korenmolenlaan 4 in Woerden.

Rijping
De rijping van hersencellen zorgt dat de hersenen steeds meer aankunnen en steeds effectiever worden. Jongens rijpen langzamer dan meisjes in de onderwerpen waar we erg op letten zoals taal en sociale vaardigheden en niet natuur en techniek. Kinderen met autisme rijpen meestal heel snel in sommige opzichten en juist weer langzaam in andere als je dat vergelijkt met wat we gewend zijn. Wat ís dat eigenlijk rijping? Waarom is het er? Wat kun je er aan doen? Wat betekent het voor partners en het gezin bij een vader of moeder met autisme? Rijping is de ontwikkeling van cellen.

  Logo van Autisme Info Centrum

  Logo van Autisme Info Centrum

  Over Martine Delfos
  Martine Delfos is internationaal onderzoekster, schrijfster, docente en therapeute. Ze hield zich de laatste jaren onder andere bezig met het opzetten van Universities Autism Expertise Groups in verschillende landen, en met de virtuele ontwikkeling van jongeren en de rol van de opvoeders hierin. Bekend zijn haar boeken: het omvattende  Een vreemde wereld, over het Autismespectrum, het basisboek Autisme ontrafelen en Autisme vanuit een ontwikkelingsperspectief.

  Martine Delfos verkoopt en signeert ook haar boeken tijdens deze avond.

  Programma
  Het programma is als volgt:
  18.45 uur:                        Inloop met koffie en thee
  19.30 uur:                        Lezing Martine Delfos
  20.30 uur:                        Pauze
  21.00 uur:                        Vervolg lezing Martine Delfos
  21.45 uur:                        Gelegenheid voor stellen van vragen
  22.00 uur:                        Napraten en uitwisselen van ervaringen onder het genot van een drankje
  22.30 uur:                        Einde

  Locatie
  De avond vindt plaats bij De HALL Burgerei & Zakenlui, Korenmolenlaan 4 in Woerden. Dit is 1 km vanaf het station en vlak bij de snelweg. Er is voldoende parkeergelegenheid.

  De inloop is vanaf 18.45 uur en het programma duurt van 19.30 – 21.30 uur met tot 22.30 uur de gelegenheid om boeken in te zien, ervaringen uit te wisselen en een drankje te drinken.

  Kosten en aanmelden
  Aanmelden kan door een mail te sturen naar aanmelden@autismewoerden.nl. De entree bedraagt voor NVA-leden niets (geef uw lidnummer even door bij aanmelden), voor niet-leden bedragen de kosten € 5,- per persoon (betalen bij binnenkomst) en voor hulpverleners/professionals is dit € 10,- per persoon (vooraf te betalen, u krijgt een factuur). De toegang is inclusief koffie en thee bij binnenkomst en in de pauze. Andere drankjes zijn voor eigen rekening.

  Hulpverleners en professionals  kunnen een bewijs van deelname ontvangen, dit graag bij de aanmeldingen doorgeven, dan ligt het klaar bij binnenkomst.

  Vooraf eten, drankje na afloop
  De HALL biedt de bezoekers van onze thema-avond de mogelijkheid om vooraf rond 18.00 uur voor eigen rekening voor € 10,- een diner te nuttigen met de keuze uit:

  • Classic burger met friet
  • Vega stamppot met pompoen en feta
  • Pasta Bolognese

  Wie van het diner gebruik wil maken, wordt verzocht vooraf te reserveren via frontoffice@dehall.nl onder vermelding van AIC Woerden.  De koffie en thee zitten bij de avond in, het drankje met eventueel borrelhapje na afloop is voor eigen rekening.