Logeerhuis Bredius geopend

Op vrijdag 26 maart heeft wethouder Tymon de Weger het Logeerhuis Bredius op Park Oudeland geopend. Het Logeerhuis richt zich op mantelzorgers en de mensen voor wie zij zorgen. Mantelzorgers kunnen er hun dierbare voor korte tijd als logé onderbrengen. Zelf krijgt de vaak stevig belaste mantelzorger dan even tijd voor iets anders.

Compliment mantelzorgers

Wethouder De Weger: ,,Ik ben er enorm trots op dat Woerden nu ook een Logeerhuis heeft. Ik heb me laten vertellen dat de vrijwilligers al in de startblokken staan om hun logés een mooie tijd te bezorgen. Er is door veel mensen heel hard aan gewerkt. En het is extra bijzonder dat, ondanks het feit dat veel maatschappelijke ontwikkelingen door Corona stil zijn blijven staan, het Logeerhuis er toch is. Het Logeerhuis is een prachtige voorziening, die alle mantelzorgers in onze gemeente goed kan ondersteunen wanneer de zorg voor de naaste even te zwaar wordt.”

Logeerzorg in coronatijd nog harder nodig!

De huidige Coronamaatregelen betekenen voor veel mantelzorgers naast veel beperkingen óók dat er nog meer zorg op hun schouders neerkomt. Het delen van zorgtaken is vaak ingewikkelder nu de angst om het virus in huis te halen ook een rol speelt. Logeerzorg is dus zeker in deze tijd een belangrijke toevoeging aan het landschap van zorg en welzijn.

Veilige zorg

Binnen het Logeerhuis wordt er alles aan gedaan om de zorg zo veilig mogelijk te maken. Er zijn duidelijke afspraken rondom hygiëne, regels voor bezoek en het handhaven van de 1,5 meter. Ook  dragen de vrijwilligers mondmaskers in alle situaties waarbij die afstand moeilijker te bewaren is, als zij iemand moeten ondersteunen. Meer informatie of aanmelden kan via: www.logeerhuisbredius.nl of telefoon: 0348 – 591010.

Logo van Logeerhuis Bredius

Op 26 maart is Logeerhuis Bredius geopend.