Mantelzorgwaardering

Helpt u iemand met een ziekte of een beperking? Bijvoorbeeld met wassen en aankleden, helpen bij het eten, de dag goed laten verlopen, medicijngebruik? Als u een persoonlijke band heeft met degene voor wie u zorgt en u krijgt er niet voor betaald, heet dat mantelzorg. Bijvoorbeeld als u zorgt voor uw partner, kind, ouders of buren.

Waardering en ondersteuning

Als mantelzorger bent u erg belangrijk voor de persoon voor wie u zorgt. En zorgen voor iemand van wie je houdt, doe je met liefde. Maar het zorgen is niet altijd even makkelijk, vooral als de zorg langer duurt en intensief is.

De gemeente waardeert mantelzorgers. Daarom is er elk jaar een actie voor de mantelzorgwaardering. Mantelzorgers kunnen zich hier zelf in het najaar voor opgeven. Deze actie is vandaag weer van start gegaan!

Als u vragen heeft, of het soms moeilijk vindt, kunt u ook ondersteuning krijgen. Bijvoorbeeld met een tijdelijke overname van de zorg door een vrijwilliger of beroepskracht. Dit heet respijtzorg. Ook worden er activiteiten georganiseerd waarbij u andere mantelzorgers kunt ontmoeten en ervaringen kunt uitwisselen.

U kunt u ook opgeven voor de Mantelzorg Nieuwsbrief. Iedere maand ontvangt u dan nieuws, activiteiten en ontwikkelingen over de mantelzorg. U kunt uw e-mailadres achterlaten na het aanmelden voor de waardering.

Geef u zelf op! U verdient het!

Van 1 oktober 2019 tot met 31 december 2019 kunt u zich weer opgeven voor de Mantelzorgwaardering!

Ook jongeren die mantelzorg verlenen aan bijvoorbeeld broertjes, zusjes of ouders mogen zich natuurlijk aanmelden!

Aanmelden als mantelzorger

Voor wie zorg jij? Meld je aan voor de mantelzorgwaardering!

Meld je aan voor de mantelzorgwaardering!