Plaats zelf een hulpvraag via Hart voor Woerden

Zelf je hulpvraag online plaatsen en iemand uit je buurt vinden die je komt helpen via Hart voor Woerden.

Logo van Hart voor Woerden

Tekst van dit nieuwsbericht is van Hart voor Woerden

“Let een beetje op elkaar, ” zei Mark Rutte een paar weken geleden in één van de persconferenties. Bij Hart voor Woerden hebben we dat opgepakt door op de nieuwe website een speciale gedeelte voor Coronahulp te maken. Sinds kort kunnen ook inwoners direct zelf een hulpvraag stellen. Dat betekent concreet dat inwoners voor zichzelf, buren of familie een hulpvraag kunnen plaatsen op www.hartvoorwoerden.nl. De geregistreerde vrijwilligers van het platform krijgen dan een berichtje of ze kunnen helpen. Een match is meestal zo gemaakt.

Omdat niet iedereen even handig is met zelf online hulp vragen kunnen inwoners ook bellen met Hart voor Woerden. Elke werkdag tussen 10 en 14 uur helpen we graag via telefoonnummer 0348 421101. We zetten de vraag dan zelf uit bij vrijwilligers of plaatsen het namens een inwoner op de website waarbij wij de contacten onderhouden met de vrijwilligers. Landelijke cijfers laten zien dan 60% van de burenhulpvragen binnen een week gekoppeld is.

Zeker in deze tijd zien mensen naar elkaar om en zijn ze bereid een ander in de buurt te helpen. Een keertje een boodschap voor iemand meenemen, medicijnen ophalen of de hond uit te laten. Een praatje en een luisterend oor via de telefoon. Niet iedereen vindt het makkelijk om hulp te vragen. Het gebruik van het platform is laagdrempelig, betrouwbaar en veilig. Dit laatste is cruciaal: het in huis halen in contact komen met  van een ‘onbekende’ is immers best spannend. Alle vragen en vrijwilligers worden gescreend.

Het sociale platform op de website verzamelt alle vraag en aanbod op wijk- en dorpsniveau. Hierdoor komen inwoners gemakkelijk en veilig met buurtgenoten in contact. Elkaar een handje helpen wordt zo een stuk makkelijker. De vrijwilligers houden afstand om het voor iedereen veilig te houden, maar de hartelijkheid is er niet minder om.

Over de website

Hart voor Woerden is met de site aangesloten bij het grootste vrijwilligersplatform van Nederland, NLvoorElkaar. Iedere inwoner uit de gemeente Woerden kan zich via de website aanmelden als vrijwilliger om zo gemakkelijk een ander in de buurt te helpen op een manier die past bij zijn of haar wensen en talenten. Zo kan er gekozen worden op datum, via postcode of voor de duur van het vrijwilligerswerk.

Daarnaast kunnen inwoners, organisaties en professionals een oproep plaatsen wanneer zij op zoek zijn naar burenhulp en vrijwilligers. Samen zorgen we voor een zorgzame samenleving. Het platform via NLvoorelkaar maakt het gemakkelijk om een steentje bij te dragen in onze gemeente.

Op de nieuwe website zijn ook trainingen te vinden voor vrijwilligers en allerlei informatie rondom vrijwilligerswerk. www.hartvoorwoerden.nl