Faillissement Hulpmiddelencentrum

De Rotterdamse rechtbank heeft vrijdag 3 april 2020 het faillissement uitgesproken van het Hulpmiddelencentrum (HMC). Het HMC is een leverancier van hulpmiddelen op grond van de Wmo (bijvoorbeeld rolstoelen en scootmobielen). Ook de gemeente Woerden heeft een contract met HMC.

Basis dienstverlening loopt door, u behoudt uw hulpmiddel

De Rechtbank heeft twee curatoren aangesteld. Zij vinden dat de dienstverlening van het Hulpmiddelencentrum niet in gevaar mag komen. Daarom wordt er ondanks het faillissement doorgewerkt op alle locaties in het land, binnen de mogelijkheden die er zijn.

De werkzaamheden richten zich vooral op reparaties, het verhelpen van storingen, noodzakelijk onderhoud en kortdurende uitleen. Dit is vergelijkbaar met hoe het HMC de service de afgelopen periode uitvoerde. Opdrachten voor nieuwe leveringen kunnen zij niet meer aannemen. Onze gemeente werkt naast het HMC met nog een andere aanbieder samen. Hier kunnen wij met nieuwe aanvragen terecht.

De curatoren gaan op zoek naar nieuwe leverancier

De curatoren willen zo spoedig mogelijk de dienstverlening van het HMC overdragen aan een andere leverancier. Zij doen dit in overleg met de gemeente Woerden. Als u een hulpmiddel van het HMC heeft, hoeft u deze niet in te leveren. U ontvangt dan van ons bericht wie de nieuwe leverancier wordt en bij wie u terecht kunt met vragen over service en reparatie. Tot die tijd mag u gewoon het HMC blijven benaderen.