Hulpmiddelen

Er zijn allerlei hulpmiddelen, die ervoor zorgen dat u zo zelfstandig mogelijk kunt leven. Ook als u moeite heeft met lopen of de weg vinden. Of als u niet lang kunt staan. Denk bijvoorbeeld aan een rollator, een wandelstok, een po-stoel of een douchestoel. Maar er zijn ook kleinere, simpele hulpmiddelen die het leven makkelijker maken. Wandbeugels in de badkamer. Een medicijndoos, zodat u elke dag weet welke pillen u moet nemen. Vergrootglazen, zodat u kunt blijven borduren of de krant lezen. Deze hulpmiddelen kunt u kopen, maar ze zijn ook vaak te huur of te leen.

Soms kunt u een vergoeding krijgen voor de aanschaf van hulpmiddelen. U kunt die vergoeding aanvragen bij uw zorgverzekeraar. Die verwijst u dan door naar een organisatie die deze hulpmiddelen verkoopt of verhuurt. Bijvoorbeeld een thuiszorgwinkel.

Voor sommige hulpmiddelen kunt u een aanvraag doen via de Wmo bij de gemeente. U bespreekt dan samen wat voor u een goede oplossing is.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Woont u alleen? Dan is het een prettig idee als u zaken als alarmering en regelmatig contact met anderen goed geregeld hebt.Meer informatie over Contact en alarmering en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Prettig wonen is belangrijk. Hulpmiddelen en aanpassingen in uw huis kunnen voor meer woonplezier zorgen. Op internet vindt u veel handige hulpmiddelen.Meer informatie over Hulpmiddelen en aanpassingen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u moeite met dagelijkse activiteiten? De ergotherapeut kan u helpen om handelingen zelfstandiger of met minder klachten uit te voeren.Meer informatie over Ergotherapie en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Zorgoutlets zijn voor de aanschaf van nieuwe en tweedehands hulpmiddelen.Meer informatie over Zorgoutlet en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Een rolstoel is een hulpmiddel dat wordt gebruikt door mensen die niet in staat zijn om langere afstanden te lopen of helemaal niet kunnen lopen.Meer informatie over Verplaatsen met een rolstoel en organisaties die daarbij kunnen helpen.