Wonen met begeleiding

Begeleiding bij wonen kunt u aanvragen wanneer u behoefte heeft aan praktische en sociale hulp in het dagelijks leven. U krijgt deze begeleiding bij u thuis.

U woont dus zelfstandig, maar met hulp. De begeleiders komen regelmatig langs en helpen u bijvoorbeeld om uw woning en uw leven op orde te houden. Denk bijvoorbeeld aan regelmatig schoonmaken, uw uitgaven op een rijtje te zetten, werk vinden of om te bedenken wat u in uw vrije tijd kunt gaan doen. De begeleiders geven geen therapie of behandeling. Wel kunnen zij u helpen dat aan te vragen bij een GGZ-instelling.

Begeleiding bij wonen kunt u aanvragen bij de gemeente.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Sommige mensen vinden een administratie bijhouden lastig. Heeft u geen overzicht over uw post? Vindt u het moeilijk om brieven te lezen?Meer informatie over Hulp bij administratie en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Als u ouder wordt, kan uw huis of buurt minder geschikt zijn. Bijvoorbeeld omdat uw huis of tuin te groot is. Of u kunt de trap niet meer op.Meer informatie over Groepswonen en verzorgd wonen voor senioren en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u een lichamelijke beperking? En wilt u zo zelfstandig mogelijk leven? Dan kan een Fokuswoning de oplossing zijn.Meer informatie over Fokuswoning en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Leven met een beperking of chronische ziekte is voor iedereen anders. Wilt u meedoen aan activiteiten of wilt u graag hulp?Meer informatie over Omgaan met een beperking en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Een buddy is een vrijwilliger die structureel ondersteuning biedt (bij voorkeur een dagdeel per week) aan iemand die ernstig ziek is.Meer informatie over Buddy of maatje en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Wilt u begeleiding bij zelfstandig wonen? WoerdenWijzer kan u verder helpen.Meer informatie over Wonen met begeleiding (begeleid wonen) en organisaties die daarbij kunnen helpen.