Participatiewet

Het doel van de Participatiewet is om meer mensen, ook personen met een arbeidsbeperking, aan de slag te krijgen in een gewone werkomgeving. De gemeente is verantwoordelijk geworden voor mensen die mogelijk kunnen werken, maar daar ondersteuning bij nodig hebben.
Heeft u geen inkomen meer? Of tijdelijk niet genoeg geld om van te leven? Dan kunt u bij de gemeente een zogenaamde uitkering levensonderhoud (bijstandsuitkering) aanvragen.

Daarnaast kunt u mogelijk gebruik maken van aanvullende voorzieningen (de bijzondere bijstand, de declaratieregeling). Ook dat is geregeld in de Participatiewet.
De gemeente laat deze wet uitvoeren door Ferm Werk

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Voor mensen met een laag inkomen is het vaak lastig om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom zijn er verschillende regelingen om een laag inkomen aan te vullen.Meer informatie over Extra's bij een laag inkomen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u een beperking en wilt u graag werken? Daar zijn zeker mogelijkheden voor.Meer informatie over Betaald werk vinden met een beperking en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering? U kunt contact opnemen met Ferm Werk.Meer informatie over Bijstandsuitkering en organisaties die daarbij kunnen helpen.