Seksueel misbruik

Als u of uw kind seksueel misbruik of seksueel geweld heeft meegemaakt, is het normaal dat u in grote verwarring bent. Het kan zijn dat u aan niemand durft te vertellen wat er gebeurd is. U bent misschien bang voor de dader, of u denkt dat mensen u niet geloven.

Voor sommige mensen is het extra moeilijk om erover te praten, uit angst voor eerverlies of uitsluiting. Toch is het belangrijk erover te praten met iemand die u vertrouwt. Die persoon kan naar u luisteren en u steunen.

Beslissen om aangifte te doen van seksueel misbruik of seksueel geweld is vaak moeilijk. Misschien durft u er niet over te vertellen, of voelt u zich schuldig over wat er is gebeurd. Het is wel belangrijk dat u aangifte doet. Bedenk dan dat het nooit uw schuld is maar die van de dader.

Bent u het slachtoffer van seksueel misbruik? Of kent u iemand waarvan u denkt dat die seksueel misbruikt wordt? Blijf er niet mee rondlopen!Meer informatie over Waar kan ik terecht bij seksueel misbruik? en organisaties die daarbij kunnen helpen.