Vakantietijd… is niet alleen maar genieten

Het is vakantietijd. Veel mensen hebben vrij en genieten van vakantie. Zo ook de casemanagers van WoerdenWijzer. Dit betekent ook dat het niet voor iedereen alleen maar genieten is. Het kan namelijk gebeuren, dat het langer duurt voor u antwoord krijgt op uw vraag.

De casemanagers gaan natuurlijk niet allemaal te gelijk met vakantie. Er zijn er altijd een aantal bereikbaar. Dus als er echt hulp nodig is, die niet uitgesteld kan worden, dan kunt u altijd contact opnemen met WoerdenWijzer. We kijken dan samen naar wat er nodig is en wat er geregeld kan worden.

Minder hulp mogelijk bij zorgaanbieders

Het is ook vakantie bij de zorgaanbieders. Dit betekent dat, als u een besluit tot ondersteuning hebt gekregen van de gemeente, het toch langer kan duren voor u hulp krijgt. Omdat er tijdelijk te weinig ondersteuners, begeleiders en thuishulpen zijn. Veel zorgaanbieders doen hun best om tijdelijke medewerkers in te zetten. Maar vaak zijn er te weinig mensen door de krapte op de arbeidsmarkt. Dan lukt het niet altijd om passende zorg in te zetten. Hierdoor krijgt u soms minder of geen hulp. We begrijpen dat dit erg vervelend voor u is.

Wat u zelf kunt doen

De hulp die u heeft aangevraagd, heeft u niet voor niets nodig. Dat is duidelijk. Bedenk goed welke hulp u direct nodig hebt en welke hulp misschien nog wel even kan wachten. Bespreek met de contactpersoon van uw zorgaanbieder welke zorg echt niet uitgesteld kan worden. Er kan dan misschien een plan gemaakt worden om deze zorg goed in te zetten. 
Misschien kent u wel mensen die (tijdelijk) als thuishulp of begeleider willen werken. Praat er eens met hen over en wijs hen op de vele vacatures bij zorgaanbieders in de regio.