Leestalent

Wat doet de organisatie?

Leestalent voert diagnostisch onderzoek uit. Blijkt hieruit dat het kind inderdaad Ernstige Enkelvoudige Dyslexie heeft, dan biedt Leestalent specialistische behandeling die wordt vergoed door de gemeente. Leestalent gelooft dat lezen essentieel is voor de opname van kennis en informatie. Leestalent maakt lezen weer leuk en vergroot daarmee de kans op succeservaringen. 

Leestalent gaat voor een wereld waarin kinderen geen beperkingen ervaren door hun leestalent. En waarin ouders/verzorgers zijn toegerust om hun kinderen te begeleiden naar een toekomst als onafhankelijk mens in de maatschappij. Leestalent kan altijd de optimale oplossing bieden voor een kind met lees- en spellingproblemen. En werken ze samen om de drempels voor dyslecten weg te nemen.

De behandelaars zijn orthopedagogen of psychologen die een aanvullende opleiding voor dyslexiezorg hebben gevolgd. De behandelaars zijn allen ingeschreven in het Kwaliteitsregister Dyslexie en lid van het SKJ. Leestalent is gevestigd in hét Kindzorgcentrum Educto, samen met Taalreis (dynamische logopedie), Studieus (leren leren met een leerobstakel), Rekenlicht (rekenproblemen en dyscalculie) en Taallabyrint (lees- en spellingsproblemen). Zo kan Leestalent ook aanvullende expertise vragen als dat nodig is.

 

 

U kunt bij deze organisatie o.a. terecht voor

  • Hulp bij problemen op school
  • Ernstige dyslexie

Contactgegevens

Bezoekadres
Noordsingel 168, 3032BK Rotterdam
Routebeschrijving bekijken
Telefoonnummer
078-7900055