Passenderwijs

Wat doet de organisatie?

Passenderwijs biedt ondersteuning aan alle basisscholen in de regio Utrecht West bij het begeleiden van leerlingen die extra hulp en zorg nodig hebben. De missie van Passenderwijs is 'voor elk kind een zo thuisnabij mogelijk passend aanbod'. Passenderwijs zoekt een passende plek in het onderwijs voor elk kind.

Aanmelding bij Passenderwijs wordt gedaan door de school van een kind. Hiervoor moeten de ouders toestemming geven. Passenderwijs gaat samen met ouders en de school op zoek naar hoe het kind het beste geholpen kan worden.

De Poortwachtersfunctie dyslexie
Om voor vergoede dyslexiezorg in aanmerking te komen moet een leerling voldoen aan een aantal criteria. De poortwachters van samenwerkingsverband Passenderwijs kijken of een leerling voldoet aan de criteria van de vergoede dyslexiezorg en geven inhoudelijk advies of een leerling in aanmerking komt voor een vergoed onderzoek of vergoede behandeling. Passenderwijs voert de poortwachtersfunctie uit in de regio Utrecht West. Utrecht West bestaat uit de gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Oudewater, Montfoort en  Woerden.

U kunt bij deze organisatie o.a. terecht voor

  • Hoogbegaafdheid bij kinderen
  • Kinderen met een gedragsprobleem
  • Hulp bij problemen op school
  • Passend en speciaal onderwijs
  • Ernstige dyslexie

Contactgegevens

Bezoekadres
Houttuinlaan 16, 3447GM Woerden
Routebeschrijving bekijken
Telefoonnummer
0348-412706