Steunpunt toeslagenaffaire

Als u slachtoffer bent van de toeslagenaffaire, kunt u compensatie aanvragen, uw privéschulden online doorgeven en gratis advies krijgen.

Compensatieregeling (Belastingdienst)

Als u slachtoffer bent van de toeslagenaffaire en uw geld wilt terugkrijgen, moet u vóór 1 januari 2024 compensatie aanvragen bij de Belastingdienst.

Loket Private Schulden (SBN)

Bent u door de misgelopen kinderopvangtoeslag in de schulden gekomen? Vanaf 5 januari 2022 kunt u uw privéschulden (zoals een openstaande tandartsrekening of huurachterstand) online doorgeven aan het Loket Private Schulden van de SBN.

Gratis advies

Bent u mogelijk slachtoffer van de toeslagenaffaire? Bent u hierdoor in de schulden gekomen? Is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en weet u niet waarom? Of heeft u vragen over het schuldenformulier van SBN? Bel WoerdenWijzer: 0348-428600. Of stuur een e-mail naar info@woerdenwijzer.nl.

Kindregeling

Kinderen die door de toeslagenaffaire in de problemen zijn gekomen, hebben recht op de kindregeling. Deze regeling bestaat uit een geldbedrag en daarnaast hulp door de gemeente. Deze hulp heet brede ondersteuning. 

Een speciaal team van de gemeente helpt u bij vragen over de toeslagenaffaire en de kindregeling.