Vrijwilligerswerk

Wilt u iets doen voor een ander? Er zijn veel organisaties in de gemeente die vrijwilligers zoeken. Bijvoorbeeld sportclubs, scholen en verzorgingshuizen. Of mensen die iets leuks organiseren in de buurt. U kunt ook maatje worden van iemand. 

Vrijwilligerswerk heeft veel voordelen. U kunt iets voor anderen betekenen. En u bent onder de mensen.

Bedenk van tevoren wat u graag wilt doen, hoeveel tijd u heeft en waar u goed in bent. 

U kunt zelf contact opnemen met een organisatie. Of op de vrijwilligersvacaturebank van de gemeente kijken. U kunt ook deelnemen aan een cursus waarin u ontdekt welk vrijwilligerswerk goed bij u past.

 

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Er zijn organisaties die u helpen passend vrijwilligerswerk te vinden.Meer informatie over Vrijwilligerswerk vinden en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Een buddy is een vrijwilliger die structureel ondersteuning biedt (bij voorkeur een dagdeel per week) aan iemand die ernstig ziek is.Meer informatie over Buddy of maatje en organisaties die daarbij kunnen helpen.