Buddy of maatje

Een buddy is een vrijwilliger die structureel ondersteuning biedt (bij voorkeur een dagdeel per week) aan iemand die ernstig ziek is. Een buddy biedt een luisterend oor en is betrokken. Hij/zij geeft tijd en aandacht aan de gewone en de bijzondere dingen. De buddy is er voor degene die hij/zij begeleidt (maatje).

Veel maatjes hebben behoefte aan ondersteuning, bijvoorbeeld als ze naar het ziekenhuis moeten. Ze praten ook graag over hun angsten en (praktische gevolgen) van hun ziekte met iemand die wat verder van hen afstaat. Maar soms wil het maatje deze angsten en problemen even vergeten. Daarom hoort 'gewoon' wat plezier maken, een frisse neus halen, naar de bioscoop gaan of samen wat winkelen er ook bij.

Organisaties

1 - 9 van 9 resultaten
 1. >

  De Zonnebloem afdeling Harmelen

  Organisatie

  De Zonnebloem afdeling Harmelen is een organisatie van vrijwilligers die zich inzetten voor mensen met lichamelijke beperkingen.

 2. >

  Handjehelpen regio Utrecht

  Organisatie

  Handjehelpen is een vrijwilligersorganisatie die praktische hulp geeft aan kinderen en volwassenen bij wie sommige dingen niet vanzelf gaan.

 3. >

  Stichting Thuishuis Woerden

  Organisatie

  Stichting Thuishuis Woerden is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet om eenzaamheid onder senioren te verminderen.

 4. >

  Vertroetel je Ouders

  Organisatie

  Vertroetel je Ouders is een kleinschalige organisatie voor begeleiding en ondersteuning aan ouderen die thuis, of in een verzorgings- of verpleeghuis wonen.<

 5. A

  Hart voor Woerden

  Organisatie

  Hart voor Woerden is het centrum voor hulp voor en door vrijwilligers in de gemeente Woerden.

 6. >

  SchuldHulpMaatje Woerden

  Organisatie

  SchuldHulpMaatje Woerden helpt mensen gratis bij het orde op brengen van hun administratie en financiën.

 7. >

  Welzijnscoaches

  Organisatie

  Welzijnscoaches van WoerdenWijzer kunnen u helpen met uw vragen op het gebied van welzijn, zorg, wonen en financiën.

 8. >
 9. >

  Saar aan Huis Het Groene Hart

  Organisatie

  Saar aan Huis is een klantgerichte, particuliere organisatie die passende hulp biedt aan ouderen die ondersteuning nodig hebben om comfortabel en verantwoord