Abonnementstarief betalen (Wmo)

Als u hulp of ondersteuning krijgt van uit de Wmo stuurt uw zorgaanbieder of gemeente uw zorggegevens naar het CAK. U ontvangt dan een startbrief van het CAK. Daarin wordt gevraagd om uw gegevens te controleren.

Vanaf 2020 is het maximale abonnementstarief € 19,00 per maand. Het CAK stuurt u een beschikking met het besluit en de uitleg over het abonnementstarief. Deze volgt meestal een maand na de startbrief. Binnen enkele weken na de beschikking krijgt u de eerste factuur. Hierop staat meestal het tarief voor de eerste perioden in één keer. Het bedrag van de eerste factuur kan dus hoger zijn dan van de facturen daarna.

Heeft u (tijdelijk) moeite om het abonnementstarief te betalen? Dan kunt u met het CAK afspreken om in periodes te betalen.

Let op! Het CAK int het abonnementstarief namens de gemeente. Door een technisch probleem in de CAK-systemen ontving u de facturen voor het abonnementstarief later dan de bedoeling was. Dit probleem is inmiddels opgelost. Vanaf oktober 2020 verstuurt het CAK de facturen weer per maand.
Als u abonnementstarief moet betalen, moet u elke maand € 19,00 betalen. Ook als een rekening later bij u komt. Hierdoor kan het gebeuren dat u voor meerdere maanden tegelijk moet betalen. Houd hier rekening mee door bijvoorbeeld elke maand € 19,00 opzij te zetten.

Organisaties

1 - 1 van 1 resultaten
  1. >

    Het CAK

    Organisatie

    De meeste mensen kennen het CAK vanwege de eigen bijdrage of het abonnementstarief voor de zorg die zij krijgen.