Leerlingenvervoer

Alle kinderen moeten naar school gaan. Soms hebben kinderen hulp nodig om op school te komen. Bijvoorbeeld omdat ze een beperking hebben. Of omdat de school ver weg is. Voor deze kinderen is er de regeling leerlingenvervoer. De regeling leerlingenvervoer is bedoeld voor twee groepen kinderen: kinderen jonger dan negen jaar die ver moeten reizen naar school, en kinderen die niet zelfstandig naar school kunnen reizen.

Kiest u voor een school die ver weg ligt, maar kan uw kind ook naar een toegankelijke school in de buurt? Dan heeft uw kind geen recht op leerlingenvervoer.
Heeft uw kind een beperking en kan uw kind niet (zelfstandig) met het openbaar vervoer reizen? Dan is de kilometergrens niet van toepassing. Uw kind mag dan ook met het leerlingenvervoer reizen naar een school op minder dan 6 kilometer afstand van huis.

Leerlingenvervoer kunt u aanvragen bij de gemeente Woerden. Meer informatie vindt u via www.woerden.nl/Zorg/Leerlingenvervoer_aanvragen.

Organisaties

1 - 1 van 1 resultaten
  1. A

    Gemeente Woerden

    Organisatie

    De gemeente Woerden bestaat uit de stad Woerden en de kernen Harmelen, Kamerik en Zegveld. In totaal heeft de gemeente ruim 50.000 inwoners.