Ouderschapsplan en omgangsregeling

Gaat u scheiden en heeft u kinderen jonger dan 18 jaar? Dan moet u een ouderschapsplan maken. Hierin legt u samen vast hoe u de zorg en de opvoeding van uw kinderen na de scheiding regelt. U spreekt ook af wanneer de kinderen bij de vader zijn en wanneer ze bij de moeder zijn. Kinderen hebben namelijk het recht om regelmatig bij beide ouders te zijn. Beide ouders hebben ook de plicht om regelmatig bij hun kinderen te zijn. In het ouderschapsplan komen ook afspraken over de kinderalimentatie. Dat is de verdeling van de kosten van het levensonderhoud van de kinderen. Bijvoorbeeld de kosten van eten, drinken, kleding en school.

Wilt u zelf een ouderschapsplan maken? Op internet vindt u verschillende voorbeelden. Als u er samen en met hulp niet uitkomt, dan kunt u de rechter vragen om een beslissing te nemen. De rechter kan dan advies vragen aan de Raad voor de Kinderbescherming.

Organisaties

1 - 3 van 3 resultaten
 1. >
 2. A

  Kwadraad Woerden

  Organisatie

  Bij Kwadraad Woerden kunt u terecht voor Maatschappelijk werk, de Sociaal Raadslieden, het Pedagogisch bureau en Buurtbemiddeling.

 3. B

  Raad voor de Kinderbescherming

  Organisatie

  De Raad voor de Kinderbescherming komt op voor de rechten van het kind, van wie de ontwikkeling en opvoeding worden bedreigd.