Zorg tijdelijk overdragen (respijtzorg)

Geeft u mantelzorg aan bijvoorbeeld uw kind, partner of ouder? Dan komt u misschien in aanmerking voor respijtzorg (vervangende zorg). Respijtzorg betekent dat iemand anders even de zorg van u overneemt. Bijvoorbeeld als u op vakantie gaat, of als de belasting te zwaar is. Soms is structurele vervangende zorg mogelijk: u heeft dan bijvoorbeeld één of twee dagen per week geen zorgtaken omdat degene voor wie u zorgt bijvoorbeeld naar een dagopvang gaat. Respijtzorg is bedoeld om u als mantelzorger te ontlasten, zodat u de zorgtaken beter kunt volhouden.

Er zijn verschillende vormen van respijtzorg. Denk daarbij aan opvang buitenshuis, zoals dagopvang of logeeropvang. Maar ook hulp thuis is mogelijk. Bijvoorbeeld begeleiding of persoonlijke zorg. Het kan gaan om professionele zorg, maar ook vrijwilligerszorg.

Professionele respijtzorg kan worden vergoed door de gemeente, het zorgkantoor of de zorgverzekeraar.

Organisaties

1 - 10 van 10 resultaten
 1. >

  Handjehelpen regio Utrecht

  Organisatie

  Handjehelpen is een vrijwilligersorganisatie die praktische hulp geeft aan kinderen en volwassenen bij wie sommige dingen niet vanzelf gaan.

 2. A

  Stichting de Mantelmeeuw

  Organisatie

  De Mantelmeeuw ondersteunt mensen in de laatste levensfase (terminale zorg) en hun naasten.

 3. >

  NPV - afdeling Woerden

  Organisatie

  De NPV afdeling Woerden - Zorg voor het leven via sociale netwerkondersteuning - is er voor iedereen die een hulpvraag heeft.

 4. B

  Mantelzorgconsulent

  Organisatie

  De mantelzorgconsulent geeft informatie en ondersteuning aan mantelzorgers in de gemeente Woerden.

 5. >

  Remember Thuis

  Organisatie

  Remember Thuis biedt persoonlijke, professionele ondersteuning en begeleiding aan mensen met dementie, die graag nog thuis blijven wonen.

 6. C

  Zorgpension

  Organisatie

  Het Zorgpension biedt tijdelijk verblijf met zorg op maat voor iedereen die na een operatie of ziekte wil herstellen.

 7. D

  Logeerhuis Bredius

  Organisatie

  Het Logeerhuis Bredius is bedoeld om mantelzorgers te ondersteunen in situaties waar overbelasting wordt ervaren of dreigt te ontstaan.

 8. >

  Stichting Handen in Huis

  Organisatie

  Handen in Huis is een vrijwilligersorganisatie die de mantelzorg tijdelijk overneemt. Zodat mantelzorgers er even tussenuit kunnen om op te laden.

 9. >

  Saar aan Huis Het Groene Hart

  Organisatie

  Saar aan Huis is een klantgerichte, particuliere organisatie die passende hulp biedt aan ouderen die ondersteuning nodig hebben om comfortabel en verantwoord

 10. E

  Het IJsselhuis

  Organisatie

  Het IJsselhuis is een logeerhuis voor mensen met aangeboren en niet aangeboren hersenletsel.