Mantelzorg informatie

 

Er zijn diverse voorzieningen voor mantelzorgers in de gemeente Woerden.

Denk bijvoorbeeld aan de mantelzorgconsulent bij WoerdenWijzer, die u kan adviseren. Schrijf u in voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

De gemeente Woerden besteedt ook elk jaar aandacht aan de mantelzorgers met een mantelzorgwaardering.

Wilt u graag de nieuwsbrief over activiteiten en ondersteuning voor mantelzorgers ontvangen? Geef dan hier uw e-mailadres op.

Mantelzorgwaardering

De gemeente is zich bewust van de grote waarde van de mantelzorgers in de gemeente. Zij vindt het belangrijk te weten wie de mantelzorgers in de gemeente zijn. Aan de ene kant om het mogelijk te maken om waardering uit te spreken. Hiervoor hebben we bijvoorbeeld uw naam en adres nodig.

Aan de andere kant om beleid te kunnen maken voor de mantelzorgers. Beleid dat helpt om mantelzorgers te ondersteunen bij hun zorgtaken voor hun naasten. Hiervoor willen we bijvoorbeeld graag weten hoe oud u bent, hoeveel tijd u besteedt aan mantelzorgtaken en wat de relatie met de zorgvrager is. En ook of u nog ideeën heeft wat de gemeente zou kunnen doen voor mantelzorgers. Of dat u nog vragen heeft, die u graag wil bespreken met een medewerker van WoerdenWijzer.

De informatie voor de mantelzorgwaardering wordt meestal rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november geïnventariseerd. Tegen die tijd kunt u uw gegevens weer doorgeven op deze pagina.

Als u voor die tijd graag een gesprek wil, of meer informatie, neem dan vooral contact op met WoerdenWijzer. De medewerkers helpen u graag verder of brengen u in contact met mantelzorgconsulent Dunja van Kleef. U kunt haar ook zelf bellen of een bericht achterlaten via 0348 - 428 668 of 06 - 43368441.

Algemene voorwaarden voor de Mantelzorgwaardering

Voor het ontvangen van de mantelzorgwaardering gelden algemene voorwaarden. Dit zijn:

  • De mantelzorger zorgt voor een zorgbehoevende die in de gemeente Woerden woont, de mantelzorger hoeft zelf niet in de gemeente Woerden te wonen.

  • De mantelzorger heeft in 2020 minimaal drie maanden mantelzorg verleend, gemiddeld ten minste vier uur per week.

  • Meerdere mantelzorgers mogen zich aanmelden voor 1 zorgvrager.

  • Indien de zorgbehoevende in bijvoorbeeld een verpleegtehuis of  verzorgingsinstelling verblijft komt de mantelzorger ook in aanmerking voor de mantelzorgwaardering.

  • Dit formulier betreft alleen een aanvraag voor de mantelzorgwaardering over het jaar 2020.

  • De mantelzorgwaardering over 2020 is aan te vragen tot uiterlijk 31 december 2020.

  • De mantelzorger ontvangt de waardering begin 2021.

  • Uw gegevens worden verwerkt volgens onze privacy wetgeving. Meer informatie hierover vindt u op www.woerdenwijzer.nl/privacy

Enquête logeerhuis

De enquête is gesloten. Hartelijk dank voor uw inbreng als u heeft deelgenomen aan de enquête. We hopen u later meer over de uitslag te kunnen vertellen.