Mantelzorg informatie

Beste mantelzorger, 

Vanwege het coronavirus is het een moeilijke en onzekere periode. Hierdoor is minder professionele zorg beschikbaar, waardoor er van u als mantelzorger nog meer gevraagd wordt. Ik kan mij voorstellen dat u vragen heeft of zich zorgen maakt over deze situatie. 

Weet dat u op de gemeente kunt rekenen. Aarzel niet en neem contact met ons op via WoerdenWijzer wanneer u ondersteuning nodig heeft. Daarnaast vindt u in de Mantelzorg nieuwsbrief de meest actuele informatie en advies aan mantelzorgers in onze gemeente. 

Elkaar vinden en versterken is nu nog belangrijker. Wij denken met u mee in oplossingen en helpen u met de inzet van extra hulp waar mogelijk. Weet dat u als mantelzorger er niet alleen voor staat. 

Tymon de Weger 
Wethouder Welzijn gemeente Woerden

Wilt u graag de nieuwsbrief over activiteiten en ondersteuning voor
mantelzorgers ontvangen, geef dan hier uw e-mailadres op.

Veel gestelde vragen over het coronavirus en vaccineren ( FAQ)

MantelzorgNL, de landelijke vereniging voor mantelzorgers heeft een internetpagina met veel gestelde vragen en antwoorden opgesteld.

De Zorgladder Mantelzorg

Voor welke hulp komt u tijdens deze coronacrisis in aanmerking als u het als mantelzorger echt niet meer redt? De Zorgladder Mantelzorg geeft u daar inzicht in. De Zorgladder Mantelzorgzorg bestaat uit 5 stappen. Per stap geeft de zorgladder aan welke hulp er is en wie u kunt aanspreken voor die hulp.

Corona-initiatieven in de gemeente Woerden

Er zijn al veel mooie initiatieven in de gemeente ontstaan rondom Coronahulp. Hier is een mooi overzicht van gemaakt op de site van WoerdenvoorElkaar.

Hulpaanbod door vrijwilligers

Er zijn in onze gemeente inmiddels al meer dan 150 mensen die zich hebben aangeboden om wat te doen voor een ander in deze corona tijd. Kunt u goed hulp gebruiken bij de boodschappen, hond uitlaten of even een wandelingetje maken? Op de site van WoerdenvoorElkaar kunt u hulp vinden of zelf aanbieden.

Thuis activiteiten voor mensen met dementie

Nu dagbestedingen dicht zijn en mensen veel thuis zitten, komen deze activiteiten van AlzheimerNederland misschien wel als geroepen!

Een enorm dank je wel!

 

Tot slot: heeft u een goeie tip of initiatief dat u helpt? Mail het ons via info@woerdenwijzer.nl. Dan kunnen we met uw tip weer andere mantelzorgers verder helpen.

Wij wensen u allemaal veel sterkte in deze ingrijpende periode.
Het Sociaal Team van WoerdenWijzer

Mantelzorgwaardering

De gemeente is zich bewust van de grote waarde van de mantelzorgers in de gemeente. Zij vindt het belangrijk te weten wie de mantelzorgers in de gemeente zijn. Daarom wordt er elk jaar aandacht gegeven aan de mantelzorgwaardering. U kunt zich als mantelzorger opgeven voor de waardering.

Dit gebeurt elk jaar in de periode van oktober tot en met december. De mogelijkheid om aan te melden voor de mantelzorgwaardering 2020 is voorbij. Als u zich heeft opgegeven kunt u eind februari de waardering thuis verwachten.