Mantelzorg informatie

Er zijn diverse voorzieningen voor mantelzorgers in de gemeente Woerden. Denk bijvoorbeeld aan de mantelzorgconsulent bij WoerdenWijzer, die u kan adviseren. Schrijf u in voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

De gemeente Woerden besteedt ook elk jaar aandacht aan de mantelzorgers met een mantelzorgwaardering.

Mantelzorgwaardering

Ieder jaar spreekt de gemeente haar waardering uit voor mantelzorgers door middel van de mantelzorgwaardering. Als mantelzorger ontvangt u een blijk van waardering in de vorm van een VVV-giftcard. U kunt hiervoor uw gegevens doorgeven aan de gemeente. Dit kan vanaf 1 oktober 2019 via de onderstaande knop.

Meld u aan!

Wilt u graag de nieuwsbrief over activiteiten en ondersteuning voor mantelzorgers ontvangen, geef dan hier uw e-mailadres op.

Algemene voorwaarden Mantelzorgwaardering

Voor het ontvangen van de mantelzorgwaardering gelden algemene voorwaarden. Dit zijn:

  • De mantelzorger zorgt voor een zorgbehoevende die in de gemeente Woerden woont, de mantelzorger hoeft zelf niet in de gemeente Woerden te wonen.

  • De mantelzorger heeft in 2019 minimaal drie maanden mantelzorg verleend, gemiddeld ten minste vier uur per week.

  • Meerdere mantelzorgers mogen zich aanmelden voor 1 zorgvrager.

  • Indien de zorgbehoevende in bijvoorbeeld een verpleegtehuis of  verzorgingsinstelling verblijft komt de mantelzorger ook in aanmerking voor de mantelzorgwaardering.

  • Dit formulier betreft alleen een aanvraag voor de mantelzorgwaardering over het jaar 2019.

  • De mantelzorgwaardering over 2019 is aan te vragen tot uiterlijk 31 december 2019.

  • De mantelzorger ontvangt de giftcard in januari 2020.

  • Uw gegevens worden verwerkt volgens onze privacy wetgeving. Meer informatie hierover vindt u op www.woerdenwijzer.nl/privacy

Enquête logeerhuis - Geef uw mening!

Hoe zou u het vinden als er in Woerden een logeerhuis zou komen?

Een fijne sfeervolle en huiselijke plek waar mensen die zorg nodig hebben tijdelijk kunnen verblijven. Hierdoor kunnen mantelzorgers even op adem komen in de wetenschap dat hun naaste goed verzorgd wordt met persoonlijke aandacht. We hopen dit te kunnen realiseren en daarvoor hebben we uw hulp nodig.
 
U kunt ons helpen de behoefte in kaart te brengen ten aanzien van dit nieuwe initiatief door deze enquête in te vullen. Uw mening is belangrijk!

Wij willen u vragen 23 korte vragen te beantwoorden, deze vragenlijst kost u minder dan 8 minuten. U kunt de enquête tot 31 december invullen.

Geef uw mening!

Projectgroep Logeerhuis Woerden
Mirjam Bijlenga (initiatiefneemster)
Tel: 06 11370551
Email: directie@demantelmeeuw.nl