Mantelzorg informatie

Mantelzorg Nieuwsbrief WoerdenWijzer

Wilt u graag de nieuwsbrief over activiteiten en ondersteuning voor mantelzorgers ontvangen,
geef dan hier uw e-mailadres op.

Heeft u zich opgegeven voor de nieuwsbrief, maar ontvangt u het niet? Het kan zijn dat de
nieuwsbrief in de spam-map of ongewenste mail terecht komt.

Mantelzorg in 2023

Mantelzorger, zorg jij ook voor jezelf?
Misschien merk je het niet, maar mantelzorgers zijn overal. Misschien ben je het (onbewust) zelf. Zorg jij bijvoorbeeld voor een naaste die langdurig ziek is, een beperking heeft of hulpbehoevend is? Of voor je zieke kind of ouder? Dan ben je mantelzorger. Ook als de zorg vanzelfsprekend voelt. Vroeg of laat krijgt iedereen met mantelzorg te maken. Daarom hebben wij een breed aanbod aan vrijwilligersorganisaties die steun bieden én acties die je zelf kunt ondernemen, om jouw waardering aan de mantelzorgers te uitten.

Mantelzorgkaart
Mantelzorg kan veel tijd in beslag nemen. Misschien heb je vragen, maar kun je hier geen antwoorden op vinden. Of je zou graag een extra steuntje in de rug willen. Waar kun je dan terecht? De mantelzorgkaart helpt je om niet alleen goed voor de ander, maar ook voor jezelf te zorgen! In de mantelzorgkaart vind je verschillende organisaties in Woerden die je kunnen helpen met jouw vragen, of die je ondersteuning kunnen bieden.

Mantelzorgwaardering
De zorg voor een ziek kind, zieke ouder of partner is voor jou als mantelzorger misschien vanzelfsprekend, maar niet altijd even makkelijk. Daarom zetten wij, samen met onze partners de mantelzorgers in het zonnetje via verschillende evenementen. Speciaal voor de mantelzorger. Denk bijvoorbeeld aan de mantelzorglunch in mei, aandacht voor de jonge mantelzorgers in juni en de week van de mantelzorger, waarin mantelzorgers extra in het zonnetje gezet worden.

Mantelzorg.nl

Iedereen met vragen over mantelzorg kan terecht bij Mantelzorg.nl, de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een naaste.

Zorg  je voor een ander en heb je vragen? Wil je graag een advies over je persoonlijke situatie? Of heb je behoefte aan een luisterend oor? De medewerkers van de Mantelzorglijn staan voor je klaar.

Hulpaanbod door vrijwilligers

Er zijn in onze gemeente meer dan 100 mensen die zich aanbieden om wat te doen voor een ander. Kunt u goed hulp gebruiken bij de boodschappen, hond uitlaten of even een wandelingetje maken? Op de site van WoerdenvoorElkaar kunt u hulp vinden of zelf aanbieden.

Thuis activiteiten voor mensen met dementie

Door de lockdowns tijdens de coronacrisis konden een heleboel activiteiten niet doorgaan. Alzheimer Nederland verzamelde daarom een boel ideeën om te doen in en om het huis. Ook handig na de lockdown, als je naaste een dag geen zin heeft om de deur uit te gaan.

Tot slot: heeft u een goeie tip of initiatief dat u helpt? Mail het ons via info@woerdenwijzer.nl. Dan kunnen we met uw tip weer andere mantelzorgers verder helpen.