Mantelzorg informatie

Mantelzorgwaardering 2021

De gemeente is zich bewust van de grote waarde van de mantelzorgers in de gemeente. Zij vindt het belangrijk te weten wie de mantelzorgers in de gemeente zijn. Daarom wordt er elk jaar aandacht gegeven aan de mantelzorgwaardering.

Als u zich heeft opgegeven, dan heeft u de waardering inmiddels via de post ontvangen. Als dat niet zo is, kunt u na de Kerstdagen dit doorgeven aan WoerdenWijzer (0348-428600 of info@woerdenwijzer.nl). Wij zullen dit dan na 10 januari oppakken.

Wilt u meer informatie over de cadeaukaart? Ga dan naar Stadshart Woerden.

Helaas hebben we bericht gekregen dat bij Plus Van Velzen in Harmelen de cadeaukaart niet ingeleverd kan worden. Gelukkig is de de bon 3 jaar geldig en hopen we dat u snel de bon bij een andere (Harmelense) winkel kan besteden.

Wilt u graag de nieuwsbrief over activiteiten en ondersteuning voor mantelzorgers ontvangen,
geef dan hier uw e-mailadres op.

Heeft u zich opgegeven voor de nieuwsbrief, maar ontvangt u het niet? Het blijkt dat de
nieuwsbrief nog wel eens in de spam-map of ongewenste mail terecht komt. Van hieruit kunt u
aangeven dat de nieuwsbrief niet ongewenst is. Als het goed is, komt deze dan voortaan in uw inbox.

Veel gestelde vragen over het coronavirus en vaccineren (FAQ)

MantelzorgNL, de landelijke vereniging voor mantelzorgers heeft een internetpagina met veel gestelde vragen en antwoorden opgesteld.

De Zorgladder Mantelzorg

Voor welke hulp komt u tijdens deze coronacrisis in aanmerking als u het als mantelzorger echt niet meer redt? De Zorgladder Mantelzorg geeft u daar inzicht in. De Zorgladder Mantelzorgzorg bestaat uit 5 stappen. Per stap geeft de zorgladder aan welke hulp er is en wie u kunt aanspreken voor die hulp.

Corona-initiatieven in de gemeente Woerden

Er zijn al veel mooie initiatieven in de gemeente ontstaan rondom Coronahulp. Hier is een mooi overzicht van gemaakt op de site van WoerdenvoorElkaar.

Hulpaanbod door vrijwilligers

Er zijn in onze gemeente inmiddels al meer dan 150 mensen die zich hebben aangeboden om wat te doen voor een ander in deze corona tijd. Kunt u goed hulp gebruiken bij de boodschappen, hond uitlaten of even een wandelingetje maken? Op de site van WoerdenvoorElkaar kunt u hulp vinden of zelf aanbieden.

Thuis activiteiten voor mensen met dementie

Nu dagbestedingen dicht zijn en mensen veel thuis zitten, komen deze activiteiten van AlzheimerNederland misschien wel als geroepen!

Een enorm dank je wel!

 

Tot slot: heeft u een goeie tip of initiatief dat u helpt? Mail het ons via info@woerdenwijzer.nl. Dan kunnen we met uw tip weer andere mantelzorgers verder helpen.

Wij wensen u allemaal veel sterkte in deze ingrijpende periode.
Het Sociaal Team van WoerdenWijzer