Welzijnscoaches

Heeft u behoefte aan meer sociale contacten of een invulling van uw dag? Heeft u een praktische hulpvraag?  Bijvoorbeeld over vervoer, administratie, boodschappen, klusjes in huis en tuin of maaltijden. Wilt u verkennen wat u kunt doen om meer geluk en gezondheid (welzijn) te ervaren?

Meld u vrijblijvend aan voor een gesprek met een welzijnscoach. Zij verkent met u wat uw wensen zijn en wat u nodig hebt om deze te realiseren.

Hieraan zijn geen kosten verbonden. Een afspraak kan bij u thuis.

In beweging komen

Na een ingrijpende gebeurtenis of moeilijke periode is het soms lastig om weer een positieve draai aan uw leven te geven. En weer aansluiting te vinden. U wilt wel wat doen, maar waar moet u beginnen? De welzijnscoach onderzoekt samen met u waar u energie van krijgt. Welke interesses en ambities heeft u? Wat zou u willen doen en wat heeft u nodig om de eerste stappen te zetten? De welzijnscoach kent het aanbod aan activiteiten en vrijwilligerswerk en helpt u op weg.

Positieve aanpak

Ieder mens kan een betrokken en zinvol leven leiden. De welzijnscoaches werken vanuit principes uit de positieve psychologie, zoals:

  1. Denk positief en optimistisch
  2. Leef bewust
  3. Beweeg, eet gezond en ontspan
  4. Geef je leven zin
  5. Maak contact met anderen
  6. Deel je geluk

Een welzijnscoach kan u helpen deze principes in de praktijk te brengen.

De welzijnscoaches nemen niet uw probleem of beperking als uitgangspunt, maar kijken naar wat u wil en kan. En wat u nodig heeft om dat te realiseren. Het zijn geen zorgverleners. Vanuit een praktische insteek helpen zij u stappen zetten. Als u meer nodig heeft, dan brengen zij u in contact met de juiste zorg of ondersteuning.

Praktische hulp of ondersteuning nodig?

De welzijnscoach kent het aanbod van voorzieningen in Woerden op gebied van welzijn, zorg, wonen en financiën. Zij zoekt met u naar passende ondersteuning bij uw vraag. En verkent met u wie de ondersteuning het beste kan bieden; misschien iemand uit uw eigen netwerk, een vrijwilliger of professional (of een combinatie daarvan). Indien nodig brengt zij u in contact met de betreffende organisatie(s), of helpt u met een aanvraag.

Verwezen door de huisarts?

De welzijnscoaches werken in Woerden samen met huisartsenpraktijken. Dit doen zij onder de naam Welzijn op Recept. Het is bewezen dat mensen baat kunnen hebben bij een verwijzing door de huisarts naar welzijn, naast of in plaats van een verwijzing naar zorg (bijv. een psycholoog). Soms is het goed om gewoon iets te gaan doen: zinvol bezig te zijn, iets bij te dragen, meer onder de mensen te komen. Ook lichamelijke klachten, bijvoorbeeld als gevolg van stress of eenzaamheid, kunnen hierdoor verminderen.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden voor een vrijblijvend gesprek? De welzijnscoaches werken gebiedsgericht en zijn als volgt bereikbaar:

Bloemen- en Bomenkwartier en Molenvliet:
Tineke Meijers
Telnr. 0348 - 428 448
E-mail: meijers.t@woerden.nl
Inloopspreekuur: woensdag van 10.30 -12.00 uur in Wijkcentrum Molenvliet

Staatsliedenkwartier, Snel en Polanen, Waterrijk, Harmelen en Kamerik:
Eva Berkeley
Telnr. 0348 - 428 820
E-mail: berkeley.e@woerden.nl
Inloopspreekuur: maandag van 10.00 -12.00 uur in Dorpshuis Harmelen

Schilderskwartier en Binnenstad
Jony de Gier
Telnr. 0348 - 428 615
E-mail: gier.j@woerden.nl

Voor welzijnsvragen in Zegveld kunt u terecht bij de dorpsconsulent van ZegveldZorgt:
Paulien Emidio
Telnr. 0348 - 428 594
E-mail: emidio.p@woerden.nl