Aanpassingen in huis

Heeft u een beperking of ziekte? Aanpassingen in huis kunnen uw dagelijkse activiteiten makkelijker maken. Bijvoorbeeld bij het opstaan, douchen of traplopen. Hiervoor zijn handige hulpmiddelen te huur, te leen en te koop. Zoals beugels bij het toilet, een douchestoeltje of een extra trapleuning. Misschien kan iemand uit uw naaste omgeving u helpen met het plaatsen hiervan.

Soms is het nodig om uw woning aan te passen. Bijvoorbeeld om deze drempelvrij te maken voor een rolstoel of rollator. Misschien past een andere woning beter bij uw situatie, omdat deze bijvoorbeeld gelijkvloers of kleiner is.

Een ergotherapeut kan u adviseren over hulpmiddelen en aanpassingen. In sommige gevallen kan een aanpassing worden vergoed vanuit de Wmo. Wilt u weten of dit mogelijk is? Neem dan contact op met de gemeente.

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Heeft u iets wat kapot is? Bijvoorbeeld een elektrisch apparaat, kleding, meubels of speelgoed?Meer informatie over Hulp bij reparatie en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Soms zijn er klusjes in of om uw huis die moeten gebeuren. Bijvoorbeeld een lamp vervangen, of een beugel ophangen.Meer informatie over Klussen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Prettig wonen is belangrijk. Hulpmiddelen en aanpassingen in uw huis kunnen voor meer woonplezier zorgen. Op internet vindt u veel handige hulpmiddelen.Meer informatie over Hulpmiddelen en aanpassingen en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u een lichamelijke beperking? En wilt u zo zelfstandig mogelijk leven? Dan kan een Fokuswoning de oplossing zijn.Meer informatie over Fokuswoning en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u moeite met dagelijkse activiteiten? De ergotherapeut kan u helpen om handelingen zelfstandiger of met minder klachten uit te voeren.Meer informatie over Ergotherapie en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Zorgoutlets zijn voor de aanschaf van nieuwe en tweedehands hulpmiddelen.Meer informatie over Zorgoutlet en organisaties die daarbij kunnen helpen.