Burgerinitiatief

Heeft u een goed idee om uw buurt nog leuker, gezelliger en beter te maken? Dat heet een initiatief. Op de website van Hart voor Woerden vindt u een initiatievenkompas. Hier vindt u alle informatie die u nodig hebt om aan de slag te gaan met uw initiatief.

U kunt bij de gemeente Woerden terecht voor een burgerinitiatief, een jongereninitiatief en een inwonerinitiatief.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan neemt u contact op met WoerdenWijzer via de mail info@woerdenwijzer.nl of telefonisch 0348 - 428 600.

Een initiatief is een goed idee om uw buurt nog leuker, gezelliger en beter te maken. Misschien wilt u advies bij het uitvoeren van uw idee.Meer informatie over Aan de slag met uw initiatief en organisaties die daarbij kunnen helpen.