Cultuur

Er zijn veel verschillende culturele activiteiten in de gemeente Woerden. U kunt naar het theater, museum, de bioscoop of een dans- of muziekvoorstelling. Maar er zijn ook activiteiten die geen geld kosten. Zo kunt u een wandeling maken langs historische  gebouwen of naar een gratis klassiek lunchconcert. Ook in de bibliotheek zijn regelmatig tentoonstellingen.

Natuurlijk kunt u in uw vrije tijd ook zelf tijd iets creatiefs doen: schilderen, toneelspelen of zingen. Vaak zijn er in uw buurt al groepen actief waarbij u zich kunt aansluiten. Maar u kunt natuurlijk ook zelf iets beginnen.

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan neemt u contact op met WoerdenWijzer via de mail info@woerdenwijzer.nl of telefonisch 0348 - 428 600.

Wilt u overzicht in wat er is op het gebied van cultuur in Woerden?Meer informatie over Wat is er aan cultuur in Woerden? en organisaties die daarbij kunnen helpen.