Een opleiding of cursus doen

Leren is belangrijk. En leren is leuk! Niet alleen voor jongeren, maar ook voor volwassenen. Bijvoorbeeld door een korte cursus of complete opleiding te volgen. U leert nieuwe dingen en ontmoet nieuwe mensen. Dit vergroot uw kansen op werk. Of op een andere invulling van uw dagen.

 

Hulp uit uw omgeving

Onafhankelijk cliëntondersteuner
Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Welzijnscoaches
Binnen WoerdenWijzer zijn er welzijnscoaches, die u kunnen helpen met het duidelijk krijgen van uw vraag. Zij kennen en werken samen met o.a. huisartsen, zorginstellingen en vrijwilligersorganisaties. Zij kijken naar wat u wilt en kunt en helpen u stappen te zetten om dat te bereiken.

Hulp vragen
De hulp kan soms letterlijk uit uw naaste omgeving komen. Want misschien woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Een cursus of opleiding vinden kunt u zelf doen. Zoeken op internet is de makkelijkste manier.Meer informatie over Een opleiding of cursus vinden en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u geen inburgeringsplicht? Wilt u toch de Nederlandse taal leren? Dat kan.Meer informatie over Hulp bij lezen en schrijven en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Er zijn organisaties die u helpen passend vrijwilligerswerk te vinden.Meer informatie over Vrijwilligerswerk vinden en organisaties die daarbij kunnen helpen.