Een opleiding of cursus doen

Leren is belangrijk. En leren is leuk! Niet alleen voor jongeren, maar ook voor volwassenen. Bijvoorbeeld door een korte cursus of complete opleiding te volgen. U leert nieuwe dingen en ontmoet nieuwe mensen. Dit vergroot uw kansen op werk. Of op een andere invulling van uw dagen.

 

Hulp uit uw omgeving

Misschien kan iemand in uw omgeving al helpen. Zoals een familielid, een vriend of een bekende. De hulp kan ook letterlijk uit uw omgeving komen. Want soms woont er iemand om de hoek, die u met alle plezier kan helpen. Wilt u tips over hulp vragen aan de mensen om u heen? Kijk dan op onze pagina "Zo kan ik makkelijker hulp vragen".

Vindt u het prettig als een onafhankelijk persoon, met kennis van zaken, u helpt bij het zoeken naar de goede antwoorden? Dan kan een onafhankelijk cliëntondersteuner u goed helpen.

Binnen de gemeente Woerden zijn er ook veel vrijwilligers die u kunnen helpen. Voor meer informatie en advies kunt u contact opnemen met de Welzijnscoaches van WoerdenWijzer via telefoon 0348 - 428 600. Heeft u professionele ondersteuning nodig vanuit de Wmo of de Jeugdwet, dan neemt u contact op met WoerdenWijzer via de mail info@woerdenwijzer.nl of telefonisch 0348 - 428 600.

Bijpassende hulp, hulpmiddelen en organisaties

Een cursus of opleiding vinden kunt u zelf doen. Zoeken op internet is de makkelijkste manier.Meer informatie over Een opleiding of cursus vinden en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Heeft u geen inburgeringsplicht? Wilt u toch de Nederlandse taal leren? Dat kan.Meer informatie over Hulp bij lezen en schrijven en organisaties die daarbij kunnen helpen.

Er zijn organisaties die u helpen passend vrijwilligerswerk te vinden.Meer informatie over Vrijwilligerswerk vinden en organisaties die daarbij kunnen helpen.